Bezienswaardigheden

Openluchtmuseum Roscheider Hof

Roscheider Hof Moezel

In openluchtmuseum Roscheider Hof in Konz aan de Moezel leer je de landelijke cultuurgeschiedenis van het noordwestelijk deel van Rheinland-Pfalz en het Duits-Luxemburgs-Lotharingse drielandengebied kennen.

(Openlucht)museum en tentoonstellingen

In het museum zijn diverse dingen te zien zoals bijvoorbeeld:


  •  22 hectare openluchtmuseum met een Hunsruckdorpje, een Moezeldorp, rozentuinen en diverse boerentuinen
  • 4000 vierkante meter heemkundige tentoonstellingen van de wijnbouw tot de tandarts, in een historische tentoonstellingengebouw
  • een bosmuseum
  • een museum van tinnen figuurtjes en speelgoed
  • een restaurant met biergarten en een grote kinderspeelplaats

Daarnaast worden er rondleidingen gegeven en zijn er actiedagen, speciale tentoonstellingen en organiseert men tijdens de adventstijd kerstmarkten.

Openingstijden Roscheider Hof:

Het museum is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 09:00 uur tot 18:00 uur. Tijdens het weekend en op feestdagen zijn de deuren van Roscheider Hof geopend van 10:00 uur tot en met 18:00 uur. Je kan het museum binnen tot een uur voor de sluitingstijd.

Roscheider Hof in Konz aan de Moezel is ook tijdens de wintermaanden geopend, maar met een aantal zaken dient dan wel rekening gehouden te worden: het museum is tussen 21 december en 1 januari gesloten. Daarnaast zijn vanaf 1 november tot en met 14 maart de huizen in het Openlucht Museum gesloten, terwijl dat gedeelte van Roscheider Hof ook gesloten is bij sneeuw en ijzige omstandigheden.

Toegangsprijzen

Volwassen betalen voor de entree van Roscheider Hof 7 euro. Kinderen tot en met 5 jaar kunnen gratis naar binnen, van 6 tot 14 jaar is de toegang 3 euro, terwijl scholieren vanaf 14 jaar 6 euro moeten betalen. Er gelden speciale tarieven voor gezinnen en groepen, en er kan ook een Nederlandse rondleiding geboekt worden. Hier zit echter wel een meerprijs van 35 euro aan vast.

Adres en route naar Roscheider Hof

Volkskunde- und Freilichtmuseum Roscheider Hof
Roscheiderhof 1
D-54329 Konz
Telefoon +49-(0)6501-92710
Email: info@RoscheiderHof.de

Met de auto of motor reis je naar Konz en daar volg je de bewegwijzering naar het museum. Bij deze bezienswaardigheid aan de Moezel kan gratis geparkeerd worden.

Met het openbaar vervoer kun je vanuit Trier met Verkehrsverbund Trier naar Konz Freilichtmuseum, maar deze stop wordt niet gebruikt tijdens het weekend. Een alternatief is de halte Konz Karthaus en vanaf hier is het nog ongeveer 1,6 kilometer wandelen naar Roscheider Hof.

Voor de sportieve Moezelliefhebbers is het museum ook per fiets goed te bereiken en de fiets kan bij het complex geparkeerd worden.

Hotels en vakantiehuizen in Konz

Wil je in de buurt van Roscheider Hof verblijven? Er zijn diverse hotels en vakantiehuizen in Konz te vinden.