Bezienswaardigheden

Museum Graacher Tor in Bernkastel-Kues

Bernkastel aan de Moezel

Museum Graacher Tor is een streekmuseum in Bernkastel aan de Moezel. Het is gevestigd in de enig bewaard gebleven stadspoort van Bernkastel-Kues en is gewijd aan de historie van Bernkastel en omgeving.

Interessant museum over regio Bernkastel en haar inwoners

Het museum heeft vier ruimtes, elk met een eigen thema. In de eerste zaal vind je interessante informatie over Bernkastel en de stadsmuur van deze Moezelstad, waaronder oude kaarten, vlaggen, foto’s en afbeeldingen. De tweede ruimte in dit Bernkasteler museum is gewijd aan de geschiedenis van het lokale kapucijnenklooster. De derde zaal in het museum toont de historie van koopman- en zeemanfamilies uit Bernkastel-Kues. De vierde en laatste ruimte in Graacher Tor is gewijd aan de bekende componist en kerkmusicus Herman Schroder.


Daarnaast heeft dit regionale museum in Bernkastel aan de Moezel een uitgebreide collectie aan foto’s met onder andere fraaie panorama’s uit de omgeving, vakwerkhuizen en overstromingen.

Museum Graacher Tor is een mooie plek om meer te weten te komen over de lokale geschiedenis van Bernkastel-Kues en de omgeving van deze stad aan de Moezel. Het personeel van het museum is vriendelijk en deskundig en de exposities zijn goed samengesteld.

Openingstijden en entree Museum Graacher Tor

Het streekmuseum is geopend van Pasen tot oktober, van vrijdag tot en met zondag. Op vrijdag opent Graacher Tor haar deuren van 18:00 tot 20:00 uur, in het weekend kun je het museum bezoeken van 15:00 tot 17:00 uur. De toegangsprijs bedraagt 2 euro voor volwassenen en 1 euro voor kinderen.

Museum Graacher Tor is toegankelijk voor rolstoelgebruikers en heeft ook een cadeaushop, waar je souvenirs van het museum kunt aanschaffen.

Museum Graacher Tor
Graacher Strasse 1
54472 Bernkastel-Kues