Bezienswaardigheden

Moselweinmuseum en Mosel Vinothek

Moselweinmuseum Moezelwijnmuseum

In het historische Sint Nicolaashospitaal in Bernkastel-Kues aan de Moezel is het Moselweinmuseum (Moezelwijnmuseum) en Mosel Vinothek gevestigd.

Moselweinmuseum (Moezelwijnmuseum)

In het Moselweinmuseum word je meegenomen op een ontdekkingsreis door meer dan 2000 jaar geschiedenis aan wijnbouw. Zo wordt er het werk in de wijngaarden getoond, kun je de instrumenten van de wijnboeren zien en is er door middel van exposities ook aandacht voor de wijncultuur.


Het Moezelwijnmuseum in Bernkastel is een van de modernste multimediamuseums in Duitsland en door middel van animaties en films wordt de geschiedenis en betekenis verteld van het oudste wijngebied van Duitsland en een van de traditionele wijngebieden in Europa.

Mosel Vinothek

In hetzelfde gebouw als het Moselweinmuseum is ook de Mosel Vinothek gevestigd. In de Mosel Vinothek kun je aan de slag met de kennis die je hebt opgedaan in het museum over Moezelwijn. In de Vinothek kun je meer dan 150 verschillende soorten wijn en sekt proeven. Houdt er wel rekening mee dat het aanbod tijdens de wintermaanden beperkter is dan tijdens het hoogseizoen.

De Mosel Vinothek is de grootste ter wereld voor Moezelwijn en de aanwezige wijnen worden getest en geselecteerd door een jury. Als je een of meerdere Moezelwijnen gevonden hebt die je bevallen, dan kan de Moezelwijn aangeschaft worden in de wijnwinkel.

(Featured afbeelding: Moselweinmuseum)