Bezienswaardigheden

Marienburg – prachtige burcht omgeven door de Moezel

Marienburg Moezel

De Marienburg is een prachtig historisch gebouw, gelegen op de Petersberg, omgeven door wijnbergen, aan de voet van het Moezelstadje Zell. Alf en Bullay liggen ook in de nabijheid van het voormalige Augustijner klooster.

Historie van Marienburg

De Marienburcht werd in de twaalfde eeuw gebouwd als burcht, maar deed later dienst als Augustijner klooster aan de Moezel. Het bouwwerk werd in de zeventiende eeuw verwoest door Franse troepen, maar tientallen jaren later werd Marienburg opgeknapt in een barokke stijl. Tot het moment dat het historische gebouw aan de Moezel wederom werd vernield door troepen uit Frankrijk deed het dienst als kerk.


Uiteindelijk komt het bij de start van de negentiende eeuw in prive-bezit en wisselt het in de loop der tijd van eigenaar. Momenteel doet Marienburg dienst als vormingscentrum voor religieuze jongeren.

Marienburg bezoeken

Het is mogelijk om met de auto de Marienburg te bezoeken. Er is bij deze burcht aan de Moezel een parkeerplaats aanwezig en vanuit het terras van het restaurant en cafe heb je aan twee kanten zicht op een kilometerslange meander van de Moezel-rivier in de buurt van Zell. Daarnaast kun je vanaf het terras de prachtige stijle wijnbergen bewonderen.

Wijnfeesten aan de Moezel 2021

Moezel Nieuwsbrief