Bezienswaardigheden

Marienburg – prachtige burcht omgeven door de Moezel

Marienburg Moezel

De Marienburg is een prachtig historisch gebouw, gelegen op de Petersberg, omgeven door wijnbergen, aan de voet van het Moezelstadje Zell. Alf en Bullay liggen ook in de nabijheid van het voormalige Augustijner klooster.

Historie van Marienburg

De Marienburcht werd in de twaalfde eeuw gebouwd als burcht, maar deed later dienst als Augustijner klooster aan de Moezel. Het bouwwerk werd in de zeventiende eeuw verwoest door Franse troepen, maar tientallen jaren later werd Marienburg opgeknapt in een barokke stijl. Tot het moment dat het historische gebouw aan de Moezel wederom werd vernield door troepen uit Frankrijk deed het dienst als kerk.


Uiteindelijk komt het bij de start van de negentiende eeuw in prive-bezit en wisselt het in de loop der tijd van eigenaar.

Marienburg bezoeken

Het is mogelijk om met de auto de Marienburg te bezoeken. Er is bij deze burcht aan de Moezel een parkeerplaats aanwezig. Het is alleen mogelijk om het gebouw van de buitenkant te bekijken. Vanaf Het Marienburg-punt heb je aan twee kanten zicht op een kilometerslange meander van de Moezel-rivier in de buurt van Zell. Uiteraard heb je ook zicht op de prachtige stijle wijnbergen, waar de druiven voor de heerlijke Moezelwijn verbouwd worden.

MEER INFORMATIE