Bezienswaardigheden

Historische mosterdmolen in Cochem

Mosterd Cochem Moezel

In Cochem aan de Moezel bevindt zich een van de oudste mosterdmolens van Europa, deze molen is meer dan tweehonderd jaar oud. 

Mosterdmolenaar Wolgang Steffens vervaardigt in de molen verscheidene mosterdsoorten volgens historische recept. De mosterdmolen is open van maandag tot en met zondag en vier keer per dag, om 11:00, 14:00, 15:00 en 16:00 uur, wordt er een rondleiding door de molen gegeven die ongeveer een half uur duurt.

Tijdens de rondleiding door de molenaar krijg je onder andere informatie over hoe men mosterd in vroeger tijden vervaardigde, hoe de machines in de molen werken en krijg je ook een live-demonstratie van de mosterd-productie. Ook is er een gratis proeverij.

Als de rondleiding je smaakpappillen heeft geactiveerd, dan kun je na afloop nog rondneuzen in de winkel van de mosterdmolen. Hier vind je onder andere chilimosterd, knoflookmosterd, wijnmosterd, maar ook de normale mosterd is hier te vinden. Ook bijzonder zijn mosterdchocolade en een kruidenbitter gemaakt van mosterdzaad.

Senfmuhle Wolfgang Steffens GmbH
Stadionstrasse 1
D- 56812 Cochem/Moezel
Telefon 02671 607 665
Fax 02671 607 667
E-Mail: info@senfmuehle.net

Tags