Bezienswaardigheden

Deutsches Eck in Koblenz

Deutsches Eck Koblenz Moezel Rijn

Deutsches Eck in Koblenz is de plaats waar de rivieren Rijn en Moezel samenkomen. Deze landtong is uitgegroeid tot het symbool van de stad Koblenz.

Historie Deutsches Eck

De Duitse hoek, zoals deze plek in het Nederlands heet, heeft een spitse vorm vanwege het monument dat in 1897 werd neergezet. Dit monument bestaat uit een standbeeld van keizer Wilhelm I op een paard en met deze bezienswaardigheid wilde men de keizer danken voor het werk dat hij gedaan heeft voor de Duitse eenheid.


In de Tweede Wereldoorlog werd het beeld van Keizer Wilhelm I als ruiter gezeten op een paard door vuurgevechten verwoest en stond eigenlijk alleen nog de sokkel overeind. De geallieerden hadden ook de intentie om deze af te breken, maar door geldgebrek vond dat uiteindelijk niet plaats.

Tot 1993 stond er een vlaggenmast met de Duitse vlag bovenop de sokkel, maar mede door een burgerinitiatief kwam er na de val van de Berlijnse muur en de hereniging van de beide Duitslanden een nieuw ruiterbeeld van Keizer Wilhelm I, gemaakt door een kunstenaar uit Dusseldorf. Sinds 2002 staat deze unieke plek in Koblenz op de UNESCO werelderfgoed-lijst.

Deutsches Eck bezoeken

Deutsches Eck, de plaats waar Moeder Moezel en Vader Rijn samenvloeien zoals de inwoners van Koblenz zeggen, is gratis te bezoeken. Aanschouw het beeld van de keizer, geniet van het uitzicht op de rivieren en de passerende boten, bekijk delen van de Berlijnse muur,die naast het keizerlijke monument zijn geplaatst, inspecteer de vlaggen van de deelstaten en de Duitse natie en geniet van je wandeling langs het water. Deutsches Eck is in de loop der jaren uitgegroeid tot dé symbolische plek van Koblenz en deze plek wordt jaarlijks door een groot aantal toeristen bezocht.

Koblenz

Combineer je trip naar Deutsches Eck met een bezoek aan Koblenz. Deze stad aan Rijn en Moezel is een centrum voor Rijnwijn en Moezelwijn, is omgeven door fraaie heuvels, heeft prachtige historische gebouwen en is daarnaast ook een fijne stad om te winkelen.

Vesting Ehrenbreitstein en Koblenz Kabelbaan

In de onmiddellijke nabijheid van Deutsches Eck vind je vesting Ehrenbreitstein, een fort op 118 meter boven de Rijn en een van de grootste vestingen in Europa. Vanaf deze plek heb je een fraai uitzicht op Deutsches Eck en de stad Koblenz. Het is ook mogelijk om Ehrenbreitstein en de omliggende musea te bezoeken. Bekijk onze Vesting Ehrenbreitstein – pagina voor meer informatie.

Vesting Ehrenbreitstein kun je met het openbaar vervoer en wandelend bezoeken, maar het is ook mogelijk om de kabelbaan van Koblenz te nemen, die je op spectaculaire wijze over de Rijn naar Ehrenbreitstein brengt. Deze kabelbaan is een van de modernste kabelbanen van Europa.

Hotels en Vakantiehuizen in Koblenz

Wil je graag in de buurt van Deutsches Eck in Koblenz verblijven tijdens je vakantie aan de Moezel? Deze Rijn- en Moezelstad heeft een breed scala aan vakantiehuizen en hotel beschikbaar, voor diverse reisbudgetten en elk type reiziger.