Bezienswaardigheden

Deutsche Bundesbank Bunker Cochem

Deutsch Mark

In Cochem aan de Moezel vind je de Deutsche Bundesbank Bunker, waar in de Koude Oorlog 15 miljard Mark werd bewaard en deze geheime bunker kun je bezoeken.

Geheime geldvoorraad in Cochem

Deze bunker wordt ook wel een van de grootste bankgeheimen in Duitsland genoemd. Onder andere ingegeven door angst voor een atoomoorlog en de oplopende spanning door de Koude Oorlog tussen het oosten en westen, werden er in de Bundesbank Bunker maar liefst 15 miljard Duitse Marken bewaard. Maar een klein aantal mensen was hiervan op de hoogte, de bevolking van Cochem aan de Moezel had zeker geen kennis van de opvallende voorraad aan geld in hun stad.


Rondleiding door de Bundesbank Bunker

Door middel van een rondleiding kun je dit ongewone complex bezoeken en de voormalig ondergrondse kluis en atoom-bunker zien. Tijdens deze tour in de Bundesbank Bunker Cochem hoor je ook interessante informatie en opvallende van de gidsen die je door het geheime bouwwerk meenemen.

Denk er trouwens wel aan om warme kleding te dragen als je dit complex in Cochem aan de Moezel bezoekt, aangezien het in de bunker altjd 12 graden Celsius is. Honden (of andere huisdieren) zijn overigens niet toegestaan.

Een rondleiding door de Deutsche Bundesbank Bunker in Cochem duurt ongeveer een uur. De rondleidingen zijn in het Duits, maar als je een groepsrondleiding boekt, dan is het ook mogelijk om een tour door de geheime bunker te krijgen in het Nederlands of Engels.

Openingstijden en tarieven Bank Bunker in Cochem

Van januari tot en met maart zijn er op zaterdag en zondag rondleidingen om 11:00, 13:00 en 15:00 uur. In de maanden april tot en met juni zijn er dagelijks rondleidingen van 11:00 tot en met 15:00 uur, waarbij de rondleiding op het hele uur begint. Van juli tot en met oktober zijn er rondleidingen door de Bundesbank Bunker in Cochem om 10:00, 11:00, 12:00, 13:00, 14:00 en 15:00 uur.

Een toegangskaartje voor deze bijzondere rondleiding kost 11 euro voor volwassenen, 6 euro voor kinderen van 10 tot en met 17 jaar. Kids tot en met 10 jaar kunnen de Bundesbank Bunker gratis bezoeken. Er zijn ook familietickets en groepskaarten beschikbaar.

Parkeren en Bunker Shuttle

De bunker bevindt zich in een woonwijk en heeft geen parkeerplaats. Daarom wordt er aanbevolen om de Bunker Shuttle te gebruiken of te voet naar dit speciale museum te gaan.

De Bunker Shuttle vertrekt van mei tot en met oktober vanaf de Endertplatz in Cochem aan de Moezel. Een enkeltje naar de Bundesbank Bunker kost 2,50 euro (kinderen tot en met 11 jaar: 1,25) en een retourtje 4 euro (kids: 2,00). Wandelend kan dit opmerkelijke complex ook bereikt worden, vanaf het station duurt de wandeling ongeveer 15 minuten.

Deutsche Bundesbank Bunker
Am Wald 35
D-56812 Cochem-Cond

Hotels en vakantiehuizen bij de bunker in Cochem

Wil je graag in de buurt van de Deutsche Bundesbank Bunker logeren? In Cochem aan de Moezel vind je diverse leuke en goede hotels en vakantiewoningen, voor ieder type reiziger en voor elk reisbudget.