Bezienswaardigheden

Burg Metternich aan de Moezel

Burg Metternich Beilstein Moezel

Burg Metternich is een kasteel – ruïne op een hoge rots in Beilstein aan de Moezel, die je via een fraaie klim kunt bezoeken. Vanaf de toren heb je een fraai uitzicht op de Moezel, de wijnbergen, het romantische plaatsje Beilstein met de leuke kronkelige straatjes en steegjes, en Ellenz-Poltersdorf dat tegenover de burcht ligt. Vanaf de ruïne kun je ook de populaire Moezelstad Cochem zien.

Historie Burg Metternich

De geschiedenis van deze burcht in Beilstein gaat zeker terug naar de twaalfde eeuw, waarin Burg Metternich vermeld werd in documenten, maar het sterke vermoeden is dat de geschiedenis van de burcht verder teruggaat.


Door de jaren heen is het in het bezit geweest van diverse vorstendommen, landen en families. Elke eigenaar bouwde hun eigen complexen binnen de ring van het kasteel. Zo werden er onder andere een portaalgebouw met ronde torens, woongebouwen, kelderkamers, vestingmuren, stallen en een kasteelkapel gebouwd. Om de burcht tegen aanvallen te beschermen werd er een 25 meter hoge toren opgezet. Daarnaast is de binnenplaats aan alle zijden omgeven door muren en gebouwen.

De burcht kreeg uiteindelijk haar naam via de familie Von Metternich, die in 1637 eigenaar werd van het bouwwerk. De familie was niet in staat om lang van het kasteel te genieten, in 1689 werd het namelijk door de Franse bezetter verwoest. Tegenwoordig is de burcht ruïne in het bezit van de familie Herzer.

Burg Metternich bezoeken

De burcht ruïne Metternich is elke dag te bezoeken van 11:00 tot 18:00 uur. Om bij de toren te komen dien je een kleine entreeprijs te betalen van 2,50 euro. Kinderen van 7 tot en met 14 jaar betalen 0,50 euro.

Een bezoek aan Burg Metternich is goed te combineren met bijvoorbeeld een trip naar Cochem of Bernkastel-Kues.

Hotels bij de burcht in Beilstein

Wil je graag in de buurt van Burg Metternich in Beilstein logeren? In Beilstein vind je diverse leuke hotels, waarvan sommige in historische vakwerkhuizen zijn gevestigd.