Bezienswaardigheden

Burg Landshut in Bernkastel – Kues

Burg Landshut Bernkastel Moezel

Burg Landshut in Bernkastel – Kues is een burchtruïne die hoog boven Bernkastel uittorent en vanaf deze plek heb je ook een prachtig panorama over het Moezelgebied. Deze historische ruïne is een van de populairste bezienswaardigheden in deze Moezelstad.

Historie Burg Landshut

De geschiedenis van Burg Landshut gaat terug tot het jaar 1277. De burcht werd in opdracht van de aartsbisschoppen van Trier Heinrich von Vinstingen en zijn opvolger Boemund gebouwd en zij zijn ook de naamgevers van dit historische bouwwerk.


In 1692 werd de burcht door een fatale brand verwoest en een groot gedeelte van het gebouw en de kostbare bezittingen gingen verloren, maar de toren van Burg Landshut bleef wel behouden en deze kan nog altijd beklommen worden.

Burg Landshut bezoeken

Het is mogelijk om Burg Landshut te bezoeken, diverse wandelpaden leiden je naar de ruïne. Mocht je de klim naar 235 meter hoogte echter te steil vinden, dan is het ook mogelijk om met de Burg Landshut Express mee te rijden.

Burg Landshut Express

De speciaal gebouwde bussen van de Burg Landshut Express vervoeren je in ongeveer 20 minuten vanaf het startpunt aan de Mosel Parkplatz naar de burchtruïne. De terugweg verloopt via de jeugdherberg in het Tiefenbachtal en eindigt op de Mosel Parkplatz.

Voor een retourtje betalen volwassen 7 euro en kinderen 3,50 euro. Een enkeltje naar Burg Landshut kost 5 euro (3 euro voor kids) en voor een enkeltje vanaf Burg Landshut naar de Mosel Parkplatz betalen volwassenen 3,50 euro en kinderen 2,50 euro. De Burg Landshut Express rijdt vanaf april tot en met oktober elk heel uur naar de burcht.

Bernkastel – Kues

Bernkastel – Kues is een van de populairste stadjes aan de Moezel vanwege het historische centrum, de romantische sfeer en de prachtige vakwerkhuizen. Deze stad wordt ook wel het centrum van de Midden-Moezel genoemd.

Naast Burg Landshut is het Moselweinmuseum ook een geliefde attractie in deze Moezelstad, terwijl vanwege het gevarieerde aanbod, winkelen in Bernkastel ook een geliefde activiteit is.

Bernkastel is makkelijk vanuit Nederland en België te bereiken, in een paar uur bereik je het centrum van de Midden-Moezel wel. Voor reizigers die graag en weekend, midweek of een langere vakantie in Bernkastel – Kues willen verblijven zijn er voor ieder budget wel hotels of andere accomodaties te vinden.