Bezienswaardigheden

Burg Eltz – prachtig kasteel bij de Moezel

Burg Eltz Moselkern Moezel

Burg Eltz wordt beschouwd als een van de mooiste kastelen van Duitsland en is zeker een bezoek waard tijdens je vakantie aan de Moezel.

Belangrijk en beroemd kasteel in Duitsland

Burg Eltz wordt als een van de belangrijkste burchten van Duitsland beschouwd, maar is ook een complex bouwwerk, hetgeen de burcht ook een mysterieuze uitstraling geeft. Iedere eigenaar bouwde eigen zalen, muren en vleugels aan de al bestaande gebouwen van Burg Eltz, waardoor er een onoverzichtelijke maar daardoor ook interessante geheimzinnige en romantische mengeling van bouwwerken ontstond. Er is meer dan 50 jaar aan Burg Eltz gebouwd, waardoor er gebouwen staan in de Middeleeuwse stijl, maar ook bouwwerken uit de Renaissance.


De burcht is al sinds de twaalde eeuw in handen van de familie Von Eltz en ook de huidige eigenaar van Burg Eltz behoort tot de familie Von Eltz.

Wandelen naar Burg Eltz

Burg Eltz is via het Moezeldorpje Moselkern te bereiken via een wandeling langs de Elzbach die ongeveer 45 minuten duurt. Er is ook een parkeerplaats voor autos op ongeveer 20 minuten wandelen van dit imposante kasteel. Om Burg Eltz in goede conditie te houden, is het alleen mogelijk om het kasteel te bezichtigen onder leiding van een gids.

Tijdens de rondleiding door Burg Eltz zie je onder andere het indrukwekkende slotplein met acht woontorens, de schatkamer met allerlei kunst- en gebruiksvoorwerpen van goud en zilver, een fraaie collectie wapens met onder andere vuurwapens, lansen en harnassen, schilderijen, een historische collectie porcelein en meer! Tijdens de tour door Burg Eltz krijg je een goede indruk van het wonen in dit adelijke kasteel door de eeuwen heen.

Burg Eltz in natuurlijk paradijs

Burg Eltz ligt op een steile rots, ver weg van snelwegen of moderne gebouwen, omgeven door prachtige bossen. Het Eltz bos kent een bijzonder rijke verscheidenheid aan boomsoorten en in het bos leven zeldzame planten- en diersoorten.

Burg Eltz bezichtigen

Vanaf medio april tot en met oktober is Burg Eltz dagelijks te bezichtigen van 09:30 uur tot 17:30 uur. Een rondleiding duurt ongeveer 40 minuten en elk kwartier start er een nieuwe rondleiding. Het is mogelijk om een tour in het Nederlands te krijgen of een Nederlandse vertaling van de Duitstalige rondleiding te ontvangen.