Bezienswaardigheden

Burg Bischofstein aan de Moezel

Moezel wijnveld

Burg Bischofstein ligt aan de Moezel, gelegen tussen de wijndorpen Hatzenport en Moselkern. Tegenover de burcht, aan de andere kant van de rivier, ligt Burgen aan de Moezel. Cochem ligt op ongeveer 25 kilometer van Bischofstein, terwijl Koblenz op 35 kilometer rijden ligt.

Historie van Burg Bischofstein

De geschiedenis van deze burcht aan de Moezel gaat terug naar de dertiende eeuw, toen dit kasteel werd gebouwd als huisvesting voor religieuze leiders van het bisdom Trier. In 1689 werd Burg Bischofstein echter door Franse troepen vernietigd, waarna het in 1930 werd herbouwd.


In de Fifties werd de burcht door een gymnasium uit Krefeld aangekocht en Bischofstein is nog altijd in het bezit van dit Duitse onderwijsinstituut. Tegenwoordig doet het kasteel aan de Moezel dienst als vormingscentrum voor scholieren. Van 2013 tot en met 2015 vond er een uitgebreide renovatie aan dit historische bouwwerk plaats.

Burg Bischofstein bestaat tegenwoordig uit een lounge, eetkamer, een game room, klassen, voorraadhokken, keuken en slaapzalen.

Bezichtiging Burg Bischofstein

Bezichtiging van Burg Bischofstein is alleen mogelijk na overleg met de beheerder van het kasteel. Het kasteel is wel open tijdens de Tag der offenen Burg in het voorjaar en Tag des offenen Denkmals tijdens de herfst.

Pauluskapelle

Halverwege op de weg naar Burg Bischofstein ligt de Pauluskapelle uit 1200. In de middeleeuwen was de Pauluskapelle een bekend bedevaartsoord aan de Moezel. Bezoekers van deze kapel hoopten op genezing van kinderziekten en epilepsie.

Hotels in de buurt van Burg Bischofstein

Wil je een leuk Moezelhotel vinden in de buurt van deze burcht? Er zijn diverse goede hotels in Hatzenport aan de Moezel te vinden voor een kort verblijf of lange vakantie.

Locatie van Burg Bischofstein aan de Moezel