Bezienswaardigheden

Boeddha Museum Traben-Trarbach

Boeddha Beeld

In de charmante Moezelstad Traben-Trarbach vind je het Boeddha Museum, waar je op een unieke locatie een buitengewone verzameling aan boeddha’s vindt.

Boeddha beelden en kunst in uniek museum

Het Boeddha Museum is gevestigd in een fraaie voormalige Jugendstil wijnkelder, ontworpen door de bekende Berlijnse architect Bruno Mohring.


Op deze bijzondere locatie wordt de interessante wereld van het boeddhisme tentoongesteld. Op meer dan 4000 m2 vind je onder andere duizenden boeddhabeelden en kunst-objecten. Tijdens je bezoek aan dit museum in Traben-Trarbach kom je veel te weten over de rol die het boeddhisme speelt in kunst, filosofie, cultuur en geschiedenis. Daarnaast is er ook aandacht voor andere levensbeschouwelijke en religieuze stromingen die nauw verwant zijn aan het boeddhisme.

Het is mogelijk om in het museum een rondleiding te krijgen van het deskundige team in het Boeddha Museum, en uiteraard kun je ook altijd vragen stellen als je meer te weten wilt komen over de gebruiken en cultuur van het boeddhisme.

Voor bezoekers die graag meer willen weten over de wereld van Boeddha, zijn er onder andere CD’s, DVD’s en boeken beschikbaar. Het is ook mogelijk om tijdens je bezoek aan het Boeddha Museum in Traben-Trarbach aan de Moezel even uit te rusten en te genieten van een kop koffie.

Openingstijden en locatie Boeddha Museum Traben-Trarbach

Het museum is in 2024 vanaf 28 maart tot 3 november geopend, van dinsdag tot en met zondag. Je kunt dit interessante museum op deze dagen bezoeken van 10:00 tot 18:00 uur. Op feestdagen zijn de deuren gesloten.

Het Boeddha Museum bevindt zich op de volgende locatie:

Bruno Möhring Platz 1
56841 Traben-Trarbach
Tel.: 06541-816518-0

MEER INFORMATIE OVER TRABEN-TRARBACH