Attracties


Bezienswaardigheden aan de Moezel zijn er volop te vinden, zoals talloze Romeinse restanten en andere historische gebouwen. Wanneer u in uw vakantie in het Moezelgebied erop uit trekt zult u gauw ontdekken dat deze streek een rijke geschiedenis herbergt. Vooral in Trier kunt u terecht voor deze prachtige geschiedkundige Moezel – bezienswaardigheden zoals mysterieuze ruďnes en goed bewaarde bouwwerken.

Historische gebouwen aan de Moezel

Wanneer u vakantie viert aan de Moezel, zult er snel achterkomen dat dit gebied rijk aan een interessante geschiedenis is. Vooral uit de tijd van de Romeinse overheersing zijn nog veel bezienswaardigheden aan de Moezel te zien, zoals goed bewaarde bouwwerken, ruines en burchten, die zeker een bezoek waard zijn!

Musea aan de Moezel

In de musea aan de Moezel staan een grote verscheidenheid aan onderwerpen centraal. Zo zijn er musea waar de historie van de Moezelomgeving en uiteraard de Moezelwijn centraal staan, maar kunt u bijvoorbeeld ook speelgoedmusea in Trier, Krov of Traben-Trarbach bezoeken, alles te weten te komen over poppen en kachels in het Puppen- und Ofenmuseum in Neef, u verdiepen in de historie van fietsen in het Fahrrad Museum in Traben-Trarbach of de historische mosterdmolen bezoeken in Cochem.

Atractie- en wildparken en overige bezienswaardigheden aan de Moezel

Ook voor de meer actieve toerist is er genoeg te beleven aan de Moezel.

In Ediger-Eller en Traben-Trarbach kan men in het Adventure Forest onder andere diverse outdoor-activiteiten doen, zoals hindernisbanen, mountainbiken en nordic walking. In Cochem kan men met de stoeltjeslift naar het Pinner-Kreuz op 250 meter hoogte en van daaruit via een bergpad weer terug naar het centrum van Cochem.

Rondom Cochem kunt u ook wilde dieren bezoeken. In het Wild- en Freizeitpark Klotten kunt u een heerlijke dag in de vrije natuur doorbrengen en genieten van vele dier- en vogelsoorten, zoals wasberen, damherten, wilde zwijnen, struisvogels en fazanten. Daarnaast valt er ook valt er ook nog veel te beleven in attracties zoals een achtbaan, waterglijbaan en kabelbaan.

In Cochem zelf kunt u bij de Reichsburg de valkerij bezoeken, waar men vanaf Goede Vrijdag tot en met eind oktober 4 keer per dag een demonstratie geeft. Ook kan men hier de 1-daagse cursus ‘Valkenier voor één dag’ volgen.

Bezienswaardigheden in de buurt van de Moezel

In de omgeving van de Moezel zijn er ook genoeg bezienswaardigheden, die een tochtje met de auto of trein zeker waard zijn.

Zo kunt u ongestoord genieten in het mooie kuuroord Bad Bertrich, komen edelsteenliefhebbers volop aan hun trekken in de edelsteenstad Idar-Oberstein met het nationale edelsteenmuseum en mag een bezoekje aan het Eifelpark in Gondorf bij Bitburg, een van de grootste natuurparken van Duitsland, ook niet ontbreken!

Accomodaties aan de Moezel

Heb je na het lezen over alle leuke bezienswaardigheden aan de Moezel en in de buurt van de Moezelregio, zin gekregen in vakantie en ben je nog op zoek naar een accomodatie? In dat geval, kan ik de website van Trivago, die te vinden is via www.trivago.nl van harte aanbevelen!