Activiteiten

Wintersport aan de Moezel

Moezel wintersport

Wintersport aan de Moezel is wellicht voor de meeste mensen niet een voor de hand liggende activiteit in deze streek, maar in het glooiende landschap van het Moezelgebied kan er echter ook aan langlaufen en skien gedaan worden.

Daarnaast is het ook heerlijk om door de besneeuwde bossen aan de Moezel te wandelen of een schaatstocht te doen over een van de meren in de omgeving.


Wintersport Moezel: Erbeskopf

De Erbeskopf, met 816 meter de hoogste berg van de deelstaat Rijnland-Palts, is vanaf de Moezel uitstekend te bereiken. Op deze berg kan er, op een aantal routes aan langlaufen en skien gedaan worden en op de Erbeskopf zijn er ook sneeuwkanonnen aanwezig.

Wintersport Moezel: Idarkopf

Een andere mogelijkheid voor wintersport in de nabijheid van de Moezel is de berg Idarkopf bij de gemeente Stipshausen, met 746 meter iets minder hoog dan de Erbeskopf. De Idarkopf biedt ongeveer anderhalve kilometer aan blauwe pistes. Zowel de Erbeskopf als de Idarkopf liggen op ongeveer 35 minuten rijden van Bernkastel aan de Moezel.

Uiteraard is wintersport aan de Moezel wel (deels) afhankelijk van de hoeveelheid sneeuw die er gevallen is, net zoals veel andere wintersportbestemmingen in Europa. Normaliter heeft het Moezelgebied tussen de 25 en 35 sneeuwdagen per jaar.

Wintersport in de Eifel

In de nabijgelegen Eifel kan er ook aan skien of langlaufen gedaan worden. De afdalingen zijn hier niet lang, maar het biedt de wintersporter wel een perfecte gelegenheid om op echte sneeuw te skien of langlaufen. Daarnaast zijn het ook goede gebieden voor de beginnende wintersporter. Goede bestemmingen zijn onder andere Prum en de Mauseberg bij Daun, beide plaatsen in het Eifelgebied liggen op ongeveer 45 minuten rijden van Moezelstad Bernkastel.

Weer aan de Moezel

Wil je weten wat voor weersomstandigheden de Moezelstreek op dit ogenblik heeft? Bezoek dan de Weer aan de Moezel – pagina van Moezelweb, met informatie over het huidige weer en weersverwachting voor de komende periode voor de Moezelvallei.