Activiteiten

Winninger Wijnroute Wandeling

Wandelen Wijngaard Moezel

De Winninger Wijnroute, ook wel bekend als de Winninger Weinlehrpfad, neemt je tijdens een aangename en leerzame wandeling door fraaie wijngaarden en vertelt je allerlei interessante feiten over Moezelwijn en de regio.

Wandeling bij de Moezel

De wandeling bij de Moezel is ongeveer 1,2 kilometer lang en begint op ongeveer 10 minuten lopen van het station. De Winninger Wijnroute duurt ongeveer een uur en neemt de wandelaar via meer dan 30 informatieborden langs de Domgarten wijngaarden van Winningen. Tijdens deze wandelroute zijn er genoeg mogelijkheden om uit te rusten en te genieten van fraaie uitzichten op de Moezelvallei.


Start en finish in Winningen

De Winninger Wijnroute wandeling begint bij de noordwestelijke dorpsgrens van Winningen en het startpunt is duidelijk te herkennen aan een boog van wijndruiven. Weinlehrpfad Winningen eindigt op de heuvel in de buurt van de brug van snelweg A61. Via dezelfde weg kunt u weer terug naar Winningen, maar het is ook mogelijk om via Kuhstiefel en Distelberg weer naar het startpunt van deze wandeling te gaan. Deze alternatieve route is 1,4 kilometer lang.