Activiteiten

Wijnproeven aan de Moezel

Wijnproeven aan de Moezel

Wijnproeven aan de Moezel
Wijnproeverij aan de Moezel

In het Moezelgebied zijn er duizenden wijnboeren en in veel dorpen en steden aan de Moezel kunt u bij de plaatselijke wijngaarden en wijnmakerijen ook de overheerlijke Moezelwijn proeven.

De wijnmakerijen en wijnboeren zijn in de Moezelplaatsjes veelal te herkennen aan opvallende decoraties en uithangborden en voor een gering bedrag kun je dan deelnemen aan een wijnproeverij, waarbij je van de wijnboer uitgebreide informatie krijgt over onder andere de geschiedenis van zijn bedrijf, de omgeving, de druivensoorten die verbouwd worden en welke werkzaamheden men moet verrichten op de wijnberg, de wijze waarop Moezelwijn wordt gemaakt en de instrumenten en apparaten die daarbij gebruikt worden, zoals de druivenpers en de mostcentrifuge.

Uiteraard wordt er ook uitgebreid de tijd genomen om de Moezelwijn te proeven en de verscheidene wijnen aan de Moezel uit te proberen. Bij sommige wijnproeverijen worden ook kleine, lokale hapjes uit de Moezelstreek geserveerd.

Meer wijn proeven aan de Moezel

Uiteraard is een wijnproeverij niet de enige manier om Moezelwijn te proeven. Tussen mei en oktober wordt er in ieder dorpje of stad aan de Moezel wel een wijnfeest georganiseerd. Daarnaast zijn er ook Open Dagen, waarbij de wijnkelders in een Moezelplaatsje kunnen worden bezocht.

Daarnaast zijn er ook regelmatig wijnwandelingen aan de Moezel, waarbij je door de prachtige wijngaarden wandelt en meer te weten komt over de interessante geschiedenis en achtergrond van de Moezelwijn. Deze wandelingen eindigen over het algemeen met een heerlijk glas Moezelwijn.

 


Wijnfeesten aan de Moezel 2019

Moezel Nieuwsbrief