Activiteiten

Wijnkoningin aan de Moezel

Wijnkoningin Moezel

Je hebt haar vast wel eens gezien tijdens een van de vele wijnfeesten aan de Moezel: de wijnkoningin. Elk dorpje of stadje aan de Moezel heeft wel een wijnkoningin.

Wijnkoningin met kennis van wijn en wijnbouw

Over het algemeen komt een wijnkoningin aan de Moezel uit een familie van wijnboeren of volgt zij een studie over wijnbouw. Zeker op regionaal en nationaal niveau is het van belang dat de wijnkoningin kennis heeft van wijn en de wijnbouw, aangezien zij een dorp, stad, regio of land vertegenwoordigt op diverse evenementen. Daarom is het van belang dat de wijnkoningin uit de Moezelregio naast schoonheid, kennis van de wijn en wijnbouw, ook over charme en spontaniteit beschikt.


Wijnkoningin en wijnprinsessen

De wijnkoningin wordt over het algemeen bijgestaan door twee wijnprinsessen, die bij de verkiezing van de wijnkoningin op de tweede en derde plaats zijn geëindigd. De verkiezingen vinden meestal tijdens september of oktober plaats en het winnende drietal, maar uiteraard met name de wijnkoningin, wordt over het algemeen ingezet bij wijnfeesten, wijnbeurzen en andere evenementen.