Activiteiten

Wijnfeesten Koblenz 2020

Deutsches Eck Koblenz Moezel Rijn

Op zoek naar de wijnfeesten in Koblenz in 2020? Deze populaire stad aan de Rijn en de Moezel, organiseert net als vele andere dorpen en steden in de regio, ook diverse wijnfeesten en andere feestelijke evenementen.

Door de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan zijn grote evenementen in Duitsland tot 31 augustus aanstaande verboden. Hierdoor vinden veel geplande wijnfeesten aan de Moezel niet plaats.

Rijnwijnen en Moezelwijnen

Ben je een liefhebber van Rijnwijn of Moezelwijn? Dan zijn de wijnfeesten in Koblenz een prima optie om te bezoeken! Wijnboeren uit Koblenz en de directe omgeving van deze stad tonen tijdens deze Koblenzer feesten graag hun wijnen en uiteraard kun je als wijnliefhebber deze Rijnwijnen en Moezelwijnen ook proeven. Daarnaast vinden er bij de wijnfeesten veelal optochten plaats, waarin meestal ook de wijnkoningin en de wijngod Bachus participeren. Ook is er veelal een muzikale omlijsting met artiesten en muzikanten uit binnen- en buitenland en culinaire liefhebbers kunnen genieten van smakelijke gerechten en specialiteiten uit de omgeving van Koblenz.


Wijnfeesten Koblenz 2020

StartdatumEinddatumPlaatsActiviteit
Juni
19 juni 202020 juni 2020KoblenzElectronic Wine
Augustus
8 augustus 20209 augustus 2020KoblenzRhein in Flammen
September
25 september 202027 september 2020Koblenz-LayWijnfeest

Rhein in Flammen en Electronic Wine

Speciale (wijn)feesten in Koblenz zijn Electronic Wine en Rhein in Flammen. Electronic Wine is een wijnfeest/wijnfestival in het park bij de Deutsche Eck, waarbij andere muziek gedraaid wordt dan men bij een wijnfeest gewend is, waaronder ambient, techno, breakbeat, house en electro. Op het terrein presenteren diverse wijnproducenten hun Moezelwijnen en Rijnwijnen en bij diverse foodtrucks kun je smakelijke gerechten kopen. Het relatief nieuwe festival Electronic Wine vindt in 2020 plaats op 19 en 20 juni.

Rhein in Flammen is een prachtig spektakel op de Rijn, waarbij toeschouwers kunnen genieten van schepen in een breed scala aan kleuren, verlichte boten en een indrukwekkende vuurwerkshow, die de lucht boven Koblenz in een sierlijke en kleurrijke ‘vlammenzee’ verandert. Rhein in Flammen vindt dit jaar plaats op zaterdag 8 augustus 2020.

Andere Wijnfeesten

Ben je niet alleen geinteresseerd in de wijnfeesten van Koblenz, maar ook in de feestelijke evenementen in de andere dorpen en steden aan de Moezel? Bezoek dan de Wijnfeesten Moezel 2020 Kalender. Er zijn ook specifieke pagina’s voor de wijnfeesten in Cochem in 2020 en de wijnfeesten in Bernkastel.

Hotels en Vakantiehuizen in Koblenz

Koblenz heeft een ruim aanbod aan hotels, vakantiehuizen en appartementen. Het verdient echter wel de aanbeveling om tijdens wijnfeesten of andere feestelijke aangelegenheden in Koblenz tijdig te reserveren, aangezien de wijnfeesten in deze Moezelstad populair zijn.

Voor zowel grote als kleine reisbudgetten, korte of lange vakanties, in deze stad aan Moezel en Rijn valt zeker wel een geschikte accommodatie te vinden.

Shopping, attracties en bezienswaardigheden

Naar Koblenz gaan om een wijnfeest te bezoeken is uiteraard een goed idee, maar deze Duitse stad heeft meer te bieden! Een van de beroemdste plekken in Koblenz is Deutsche Eck, de plaats waar de Rijn en de Moezel samenstromen. Bij Deutsche Eck ligt ook Vesting Ehrenbreitstein, een van de grootste historische vestingen van Europa. In de buurt van dit bouwwerk vind je ook Mutter Beethoven Haus, het huis waar de moeder van Beethoven woonde en nu is er een museum over het leven van de beroemde componist in Koblenz in gevestigd. Vesting Ehrenbreitstein en het museum zijn met een kabelbaan over de Rijn te bereiken.

Andere leuke attracties en bezienswaardigheden in Koblenz zijn onder andere het Landesmuseum, het Deutsche Bahn Spoorwegmuseum, het Kurfurstliches Schloss en het Ludwig Museum. Daarnaast is het ook fijn wandelen over de promenade langs de Rijn en heeft deze stad ook verscheidene fraaie kerken.

Winkelen is uiteraard ook mogelijk in Koblenz, voor shoppers is deze Moezel- en Rijnstad een van de favoriete plaatsen om te winkelen. In de binnenstad van Koblenz vind je diverse grote winkelketens, boetiekshops en warenhuizen. Daarnaast zijn er ook twee grote winkelcentra die populair zijn bij winkelend publiek: Forum Mittelrhein en het Lohr Center.