Activiteiten

Wijnfeesten Koblenz 2019

Deutsche Eck Koblenz Moezel

Wil je meer weten over de wijnfeesten in Koblenz in 2019? Deze plaats, die zowel aan de Moezel als de Rijn ligt, organiseert ook dit jaar weer diverse wijnfeesten en andere feestelijkheden, waar de liefhebbers van wijn, specialiteiten, muziek en plezier, zeker aan hun trekken komen. 

Ben je op zoek naar de wijnfeesten van Koblenz van 2020? Bezoek dan de Koblenz Wijnfeesten 2020 – pagina!


Bij de diverse wijnfeesten in Koblenz, tonen de wijnproducenten uit de stad en de nabije omgeving, met gepaste trots hun Moezelwijnen en Rijnwijnen, en bij deze feestelijke activiteiten is het uiteraard ook mogelijk om deze wijnen te proeven. Bij deze wijnfeesten kun je naast het drinken van Moezelwijn, ook smakelijk genieten van lokale specialiteiten uit de Moezelvallei, traditionele gerechten die meestal al eeuwenlang bereid worden. Daarnaast zijn er veelal ook leuke optochten en wijnkermissen en spelen artiesten uit binnen- en buitenland ook live muziek. De wijnkoningin en de beroemde wijngod Bachus zijn meestal ook aanwezig bij een wijnfeest.

Rhein in Flammen

Een feest dat zeker apart vermeld dient te worden is ‘Rhein in Flammen’ (‘Rijn in vlammen’). Een zeer fraaie vuurwerkspektakel op de Rijn, dat elk jaar in de maand augustus wordt georganiseerd. Dit spektakel bestaat niet alleen uit een bijzondere vuurwerkshow, ook varen er verscheidene bontgekleurde schepen en verlichte boten op de Rijn. De vuurwerkshow is een belangrijk onderdeel van Rhein in Flammen, die de hemel in een kleurrijke en spetterende ‘vlammen’ laat veranderen. Dit jaar vindt Rijn in vlammen van 9 tot en met 11 augustus plaats.

Wijnfeesten Koblenz 2019

StartdatumEinddatumPlaatsActiviteit
Juli
5 juli 20197 juli 2019KoblenzFeest in het historische centrum
Augustus
9 augustus 201911 augustus 2019KoblenzZomerfeest Rhein in Flammen

Andere Wijnfeesten

Indien je geïnteresseerd bent in de wijnfeesten in andere steden en dorpen langs de Moezel, bezoek dan de Wijnfeesten Moezel 2019 kalender of de Wijnfeesten Cochem 2019 of Wijnfeesten Bernkastel 2019 – pagina’s.

Hotels aan de Moezel

Wil je tijdens een van de Koblenz feesten in een goed Moezelhotel logeren? Voor elk vakantiebudget, hoe groot of klein ook, is er wel een goed hotel in Koblenz te vinden!

Bezienswaardigheden, activiteiten en winkelen in Koblenz

Uiteraard biedt Koblenz nog veel meer naast wijnfeesten! De Deutsche Eck, waar de Moezel en de Rijn samenstromen, is een bezienswaardigheid die internationale faam geniet. De historische vesting Ehrenbreitstein behoort tot de drie grootste historische vestigingen in Europa en dit fraaie historische gebouw is met een kabelbaan over de Rijn te bereiken. Vlakbij Ehrenbreitstein kun je ook het Mutter Beethoven Haus vinden, waar de moeder van de beroemde componist woonde. Dit huis is nu een museum over het leven van Beethoven in Koblenz. Andere attracties die het vermelden waard zijn: Kurfurstliches Schloss, de Rijnpromenades, Koblenz Landesmuseum, Ludwig Museum, het DB Spoorwegmuseum en diverse mooie kerken.

Shopping is ook een favoriete bezigheid in Koblenz. Deze Moezel- en Rijnstad is een prima bestemming voor een dagje winkelen. In de binnenstad vind je zowel groten warenhuizen als kleine boetiekwinkeltjes. Bovendien heeft Koblenz ook twee grote winkelcentra, Lohr Center en Forum Mittelrhein.

Kortom: Koblenz is een goede bestemming voor wijnfeesten en andere feestelijke activiteiten, maar daarnaast is in deze beroemde stad aan de Moezel nog veel meer te doen!