Activiteiten

Wijnfeesten Koblenz 2018

Koblenz Kabelbaan Hoogte

Ben je op zoek naar de wijnfeesten in Koblenz in 2018? In deze stad aan de Moezel en Rijn worden er net als in veel andere steden en dorpen in de Moezelstreek, volop wijnfeesten en andere feestelijke activiteiten georganiseerd.

Wijnfeesten in Koblenz

Tijdens de wijnfeesten in Koblenz presenteren de wijnboeren uit de omgeving vol trots hun Moezelwijnen en uiteraard is het bij een wijnfeest mogelijk om deze wijnen te proeven. Bij deze feesten kun je ook genieten van lokale gerechten uit de Moezelvallei, zijn er meestal optochten en kermissen en is er ook live muziek te horen. Veelal maakt ook de wijnkoningin haar opwachting bij de feestelijkheden.


Rhein in Flammen

Een speciale vermelding verdient Rhein in Flammen, of in het Nederlands ‘Rijn in vlammen’, een vuurwerkspektakel op de Rijn dat elk jaar in augustus plaats heeft. Tijdens dit kleurrijke evenement varen diverse bontgekleurde en verlichte schepen op de Rijn, terwijl je kunt genieten van een zeer spectaculaire vuurwerkshow die de hemel in kleurrijke en spetterende ‘vlammen’ laat verschijnen. In 2018 vindt Rhein in Flammen plaats op 11 augustus.

Wijnfeesten Koblenz 2018

StartdatumEinddatumPlaatsActiviteit
Juni/Juli
29- juni 201801- juli 2018KoblenzFeest in het historische centrum
Augustus
10- augustus 201812- augustus 2018KoblenzZomerfeest Rhein in Flammen
September
28- september 201830- september 2018Koblenz-LayWijnfeest

Wil je weten wanneer de wijnfeesten worden georganiseerd in de andere steden en dorpen aan de Moezel, bezoek dan onze pagina met de Wijnfeesten Moezel 2018 kalender.

Vakantiehuizen en Hotels aan de Moezel

Wil je tijdens een van de wijnfeesten in een goed en leuk hotel aan de Moezel verblijven? Of je nu een groot of klein vakantiebudget hebt, er is voor iedereen wel een hotel langs de Moezel te vinden!

Verblijf je liever in een vakantiewoning? Ook dat is uiteraard mogelijk in Koblenz, bezoek de Vakantiehuizen in Koblenz – pagina voor de mogelijkheden!

Bezienswaardigheden, activiteiten en winkelen in Koblenz

Naast wijnfeesten biedt Koblenz nog meer! Zo vind je in deze stad de populaire bezienswaardigheid het Deutsche Eck, waar de Moezel en de Rijn samenstromen. Vesting Ehrenbreitstein is een fraai gebouw en behoort tot de drie grootste historische vestigingen in Europa. Deze vesting is met een kabelbaan over de Rijn te bereiken. In de buurt van Ehrenbreitstein vind je ook het Mutter Beethoven Haus, waar de moeder van de beroemde componist woonde, het is nu een museum over het leven van de beroemde componist in Koblenz. Daarnaast zijn er diverse mooie kerken, Kurfurstliches Schloss, de Rijnpromenades, Koblenz Landesmuseum, Ludwig Museum en het DB Spoorwegmuseum.

Koblenz nodigt ook zeker uit tot een dagje heerlijk winkelen. In de binnenstad vind je kleine winkeltjes, boetiekshops, maar ook grote warenhuizen. Er is voor ieder type shopper wel iets te vinden! Daarnaast heeft deze Moezelstad ook twee grote winkelcentra: Forum Mittelrhein en Lohr Center.

Kortom: Koblenz is een prima bestemming voor wijnfeesten en andere feestelijke gelegenheden, maar daarnaast is in deze beroemde stad aan de Rijn en Moezel nog veel meer te doen!