Activiteiten

Wijnfeesten Cochem 2020

Cochem aan de Moezel Panorama

Op zoek naar de wijnfeesten in Cochem aan de Moezel in 2020? Ook in Cochem worden, net als in veel andere plaatsen in de Moezelstreek, diverse leuke en gezellige wijnfeesten georganiseerd.

Door de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan zijn grote evenementen in Duitsland tot 31 augustus aanstaande verboden. Hierdoor vinden veel geplande wijnfeesten aan de Moezel niet plaats.

Wijnfeesten Cochem

Tijdens de Moezel wijnfeesten in Cochem kun je de heerlijke Moezelwijn proeven, die de lokale wijnproducenten vol trots aan je presenteren. Daarnaast kun je veelal ook genieten van lokale gerechten. Bij leuke optochten maken de wijnkoningin uit de streek en Bachus, de god van wijn, hun opwachting. Bij wijnfeesten in Cochem geniet je ook van muziek van artiesten en muzikanten uit binnen- en buitenland en soms kun je ook een handwerk- of rommelmarkt bezoeken.

Wijnfeesten Cochem 2020

StartdatumEinddatumPlaatsActiviteit
Juni
10 juni 202014 juni 2020CochemMoezel Wijn Week
Juli
17 juli 202031 juli 2020CochemWijngaardenfeest
Augustus
27 augustus 202031 augustus 2020CochemWijnfeest
November
6 november 20208 november 2020CochemFederweißer Feest
13 november 202014 november 2020CochemFederweißer Feest

Overige wijnfeesten aan de Moezel

Heb je ook interesse in andere wijnfeesten aan de Moezel? Elk dorp en stad in de Moezelstreek heeft wel een wijnfeest. Bezoek voor een volledig overzicht de Wijnfeesten Moezel 2020 kalender of de Wijnfeesten Bernkastel 2020 of Wijnfeesten Koblenz 2020 – pagina’s.

Hotel of vakantiehuis tijdens wijnfeesten in Cochem

Wil je tijdens een van de gezellige en leuke wijnfeesten in Cochem aan de Moezel in een goed vakantiehuis of hotel verblijven? Cochem heeft een ruim aanbod aan vakantiewoningen, appartementen en hotels, zodat er voor ieder type toerist en ieder budget wel een goede accommodatie te vinden is. Het verdient echter wel de aanbeveling om tijdig te reserveren omdat er over het algemeen tijdens wijnfeesten in Cochem meer vraag is naar vakantiehuizen en hotels dan op andere momenten tijdens het jaar. Bezoek onze Cochem Vakantiehuizen– of Cochem Hotels – pagina’s voor een uitgebreid aanbod aan accommodaties in deze plaats aan de Moezel.

Activiteiten, Bezienswaardigheden en shopping

Cochem aan de Moezel is natuurlijk niet alleen leuk voor wijnfeesten. In dit charmante stadje kun je van alles doen, naast het bezoeken van een wijnfeest.

Actieve vakantiegangers kunnen fietsen over de Moselradweg, die langs Cochem loopt. Ook de beroemde wandelroute Moselsteig, de langste wandelroute van Duitsland, gaat via deze stad. Daarnaast is de omgeving van Cochem bij uitstek geschikt voor wandelingen langs de rivier, door de wijngaarden en over de bergen. Golfliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij Golfresort Cochem, waar je een balletje kunt slaan op een baan van 9 of 18 holes.

Hou je meer van shopping? Winkelen in Cochem is een favoriete activiteit van veel bezoekers! Met name in het historische centrum vind je veel leuke, kleine winkels waar je onder andere souvenirs, lekkernijen, kleding en nog veel meer kunt kopen.

Ook heeft Cochem aan de Moezel diverse leuke bezienswaardigheden en attracties. Met de stoeltjeslift ga je naar het Pinner Kreuz, vanwaar je ook naar het Wild- en Freizeitpark Klotten kunt lopen. In de historische mosterdmolen leer je interessante wetenswaardigheden over het maken van mosterd en het is ook mogelijk deze ambachtelijke mosterd aan te schaffen. Tijdens je bezoek aan Cochem, mag een bezoek aan de Rijksburcht, het kasteel dat hoog boven de stad uittorent, niet ontbreken.

Een bezoek aan een van de Cochemer wijnfeesten is zeker aan te bevelen, maar er is in deze leuke stad nog veel meer te doen!