Activiteiten

Wijnfeesten Cochem 2019

Cochem Moezel

Wil je weten wanneer de wijnfeesten in Cochem in 2019 georganiseerd worden? In deze populaire Moezelplaats zijn er, net als in veel andere steden en dorpen aan de Moezel, tussen mei en november diverse wijnfeesten.

Ben je op zoek naar de Cochem Wijnfeesten van 2020? Bezoek dan de Cochem Wijnfeesten 2020 pagina!


In Cochem kun je tijdens de wijnfeesten genieten van leuke optochten, waar de wijnkoningin en de wijngod Bachus acte de presence geven, muzikaal entertainment uit binnen- en buitenland, festivals en nog veel meer! De wijnboeren uit Cochem tonen vol trots hun lekkere Moezelwijnen en daarnaast is het bij de Cochemer wijnfeesten ook mogelijk om te genieten van smakelijke streek-gerechten en -specialiteiten.

Wijnfeesten Cochem 2019

StartdatumEinddatumPlaatsActiviteit
Juni
19 juni 201923 juni 2019CochemMoezel Wijn Week
28 juni 201930 juni 2019CochemWijnfeest
Augustus
3 augustus 20194 augustus 2019CochemFeest bij de Rijksburcht
22 augustus 201926 augustus 2019CochemWijnfeest
November
8 november 201910 november 2019CochemFederweißer Feest
15 november 201915 november 2019CochemFederweißer Feest

Andere wijnfeesten

Ben je geïnteresseerd in de wijnfeesten van de andere dorpen en steden aan de Moezel? Bezoek dan de Wijnfeesten Moezel 2019 kalender of de Wijnfeesten Bernkastel 2019, of Wijnfeesten Koblenz 2019 – pagina’s.

Vakantiehuizen en Hotels in Cochem

Wil je tijdens de wijnfeesten in Cochem in de buurt verblijven in een leuk en goed hotel?  Deze fraaie stad aan de Moezel heeft een divers aanbod aan Moezelhotels, zodat er voor ieder budget, hoe klein of groot dan ook, en voor ieder type Moezel-liefhebber wel een geschikt hotel in Cochem te vinden is!

Heb je toch liever een vakantiehuis in Cochem aan de Moezel? Ook dat is mogelijk, je hebt in deze Moezelstad diverse vakantiehuizen, vakantiewoningen en appartementen, die van alle gemakken zijn voorzien.

Bezienswaardigheden, activiteiten en winkelen

Uiteraard zijn er naast wijnfeesten ook veel andere dingen te doen in deze Moezelplaats en dat valt goed te combineren met een bezoek aan een wijnfeest in Cochem! Tot de mooie, interessante en leuke Cochemer bezienswaardigheden behoren onder andere de indrukwekkende Rijksburcht die hoog boven de stad uittorent, de beroemde stoeltjeslift die je vervoert naar Pinner Kreuz, de historische mosterdmolen waar je ook de unieke en smakelijke mosterd kunt proeven en het nabijgelegen Wild- en Freizeitpark Klotten.

Wil je op een comfortabele de bezienswaardigheden zien? Ook dat is mogelijk met de Moezelwijn Express, deze tour laat je de bekende en meest interessante attracties van Cochem zien. De rondrit wordt afgesloten met een lekker glas Moezelwijn.

Ben je liever actief en sportief tijdens je vakantie? Dat is in Cochem of in de regio van deze stad ook absoluut geen probleem! De beroemde en fraaie fietsroute Moselradweg loopt langs dit Moezelstadje, het Golfresort Cochem (met een baan van 9 holes en een golfbaan van 18 holes) ligt ook in de buurt van de stad en de wandelaar komt in Cochem ook volop aan leuke wandelingen toe. Daarnaast is het ook mogelijk om samen met een historische nachtwachter een nachtelijke wandeling door middeleeuws Cochem te maken.

Bezoek je liever leuke (boetiek)winkels? Ook dat is mogelijk! In Cochem kun je ook heerlijk winkelen in het historische centrum.

Kortom: een bezoek aan een van de wijnfeesten in Cochem is zeker een must, maar je kunt in dit beroemde stadje nog veel meer leuke dingen te doen!