Activiteiten

Wijnfeesten Cochem 2018

Cochem aan de Moezel Panorama

Benieuwd naar de wijnfeesten in Cochem in 2018? Net als in veel andere steden en dorpen aan de Moezel, worden er tussen mei en november 2018 in Cochem wijnfeesten georganiseerd.

Cochem wordt tijdens deze wijnfeesten extra feestelijk aangekleed, kun je genieten van optochten met de wijnkoningin, de wijngod Bachus, muzikaal amusement, festivals en meer! De wijnboeren uit Cochem presenteren hun heerlijke Moezelwijnen en bovendien kun je genieten van lokale gerechten en specialiteiten.


Wijnfeesten Cochem 2018

StartdatumEinddatumPlaatsActiviteit
Mei
30 mei 20183 juni 2018CochemMoezelwijn Week
Juni
22 juni 201824 juni 2018CochemWijnboerenfeest
Augustus
04 augustus 201805 augustus 2018CochemRijksburcht Feest
23 augustus 201827 augustus 2018CochemWijnfeest
November
02 november 201804 november 2018CochemFederweißer Feest
09 november 201811 november 2018CochemFederweißer Feest

Vakantiehuizen en Hotels in Cochem

Ben je op zoek naar een leuk hotel tijdens een van de wijnfeesten in Cochem? Deze leuke Moezelstad heeft een divers aanbod aan Moezelhotels, er is voor ieder type reiziger en elk budget wel een goed hotel in Cochem beschikbaar!

Overnacht je liever in een vakantiehuis? Uiteraard zijn er qua appartementen en vakantiewoningen ook diverse mogelijkheden in deze leuke stad. Bezoek de Vakantiehuizen in Cochem – pagina voor meer informatie.

Bezienswaardigheden, activiteiten en winkelen

Wil je naast een bezoek aan een Cochem wijnfeest ook andere dingen doen in dit leuke stadje aan de Moezel? Dat kan! Cochem heeft aan aantal leuke en interessante bezienswaardigheden, waaronder de imposante Rijksburcht, de stoeltjeslift naar het Pinner Kreuz, de historische mosterdmolen en het nabijgelegen Wild- en Freizeitpark Klotten. Het is ook mogelijk om de leukste bezienswaardigheden van Cochem te aanschouwen met de Moezelwijn Express, deze rondrit neemt je langs de meest interessante attracties van deze Moezelstad en de tour wordt afgesloten met een fijn glas Moezelwijn.

Sportievelingen kunnen in Cochem of in de buurt van dit stadje ook hun hart ophalen. De populaire fietsroute Moselradweg loopt langs deze plaats aan de Moezel, Golfresort Cochem met een 9 holes – baan en een 18 holes – baan ligt in de nabijheid en er kan ook volop gewandeld worden. Een bijzondere wandeling is de nachtelijke wandeling door middeleeuws Cochem.

Naast de leuke activiteiten en populaire attracties, kun je in Cochem ook heerlijk winkelen in het historische centrum.

Kortom: een bezoek aan een van de wijnfeesten in Cochem is zeker een must, maar je kunt in dit beroemde stadje nog veel meer leuke dingen te doen!