Activiteiten

Wijnfeesten Bernkastel 2020

Bernkastel aan de Moezel

Op zoek naar de wijnfeesten in Bernkastel-Kues in 2020? Dit jaar zijn er diverse wijnfeesten in deze beroemde stad aan de Moezel.

Door de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan zijn grote evenementen in Duitsland tot 31 augustus aanstaande verboden. Hierdoor vinden veel geplande wijnfeesten aan de Moezel niet plaats.

Wijnfeesten in Bernkastel-Kues aan de Moezel

Hou je ook zo van die heerlijke Moezelwijn? Dan is een bezoek aan een van de wijnfeesten in Bernkastel aan de Moezel in 2020 zeker aan te bevelen. Tijdens de feesten presenteren de wijnproducenten met trots hun wijnen en het proeven van deze lekkere Moezelwijnen is dan ook zeker een must. Daarnaast kun je bij Bernkasteler wijnfeesten ook genieten van lokale gerechten en specialiteiten uit de regio. Bij de parade van het wijnfeest kun je ook de wijnkoningin en wijngod Bachus aanschouwen.


Wijnfeest van de Midden-Moezel

Op een pagina over wijnfeesten in Bernkastel verdient het ‘Wijnfeest van de Midden-Moezel’ een speciale vermelding. Dit evenement is tot ver over de Duitse landsgrenzen bekend en trekt ieder jaar ongeveer 250.000 bezoekers. Daarmee is het ook een van de grootste wijnfeesten van Duitsland.

Tijdens het Wijnfeest van de Midden-Moezel is er veel te beleven, waaronder een markt met handgemaakte producten, een optocht, wijnproeverijen, de kroning van de wijnkoningin en tijdens de avonduren kun je ook genieten van een prachtige vuurwerkshow. Als je dit wijnfeest in Bernkastel wil meemaken, hou dan begin september vrij in je agenda. Het Wijnfeest van de Midden-Moezel vindt plaats van 3 tot en met 7 september 2020.

Wijnfeesten in Bernkastel – Kues 2020

StartdatumEinddatumPlaatsActiviteit
Juni
11 juni 202014 juni 2020Bernkastel-KuesStraatfeest
November
3 september 20207 september 2020Bernkastel-KuesWijnfeest van de Midden-Moezel

Andere wijnfeesten aan de Moezel

Uiteraard is Bernkastel-Kues niet de enige plaats aan de Moezel waar wijnfeesten plaats vinden. Ieder dorpje of stad in het Moezelgebied heeft wel een of meerdere wijnfeesten per jaar. De Wijnfeesten Moezel 2020 Kalender toont je waar en wanneer deze evenementen worden georganiseerd. Op de Wijnfeesten Cochem 2020 en Wijnfeesten Koblenz 2020 pagina’s vind je specifieke informatie over wijnfeesten in deze Moezelsteden.

Hotels en Vakantiehuizen in Bernkastel-Kues

Tijdens wijnfeesten in Bernkastel, en zeker tijdens het Wijnfeest van de Midden-Moezel, is er een grote vraag naar hotels, vakantiewoningen en appartementen. Het is dan ook zeer zeker aan te raden om tijdig een hotel in Bernkastel of een vakantiehuis te reserveren. Voor ieder type reiziger en voor ieder reisbudget is er wel een mooie en goede accommodatie te vinden in deze populaire Moezelstad, van budget-hotels tot wellness-resorts en van appartementen tot vakantiehuizen voor grote families.

Bezienswaardigheden, shopping en activiteiten

Het bezoeken van een wijnfeest in Bernkastel aan de Moezel is van harte aan te bevelen, maar uiteraard heeft deze plaats aan de Moezel nog veel meer te bieden. Maak bijvoorbeeld een wandeling door het fraaie historische centrum met de smalle straatjes en kronkelige steegjes waar je ook de prachtige vakwerkhuizen ziet, die typisch zijn voor de Moezelstreek.

Liefhebbers van shopping zullen ook plezier hebben in Bernkastel-Kues. Deze stad heeft weliswaar niet de grote ketens en warenhuizen die Koblenz en Trier bijvoorbeeld wel hebben, maar Bernkastel heeft wel veel leuke kleine winkeltjes en boetieks.

Als je meer te weten wil komen over Moezelwijn en de wijnbouw in het gebied, dat is een bezoek aan het Moselweinmuseum zeker aan te raden. Vanaf de Burg Landshut – ruine heb je een prachtig uitzicht over Bernkastel en de omliggende regio. Het is mogelijk naar deze ruine te lopen, maar je kunt ook naar Burg Landshut rijden met de Burg Landshut Express.

Bekijk voor meer informatie over de bezienswaardigheden in Bernkastel de video ’5 bekende bezienswaardigheden in Bernkastel-Kues