Activiteiten

Wijnfeesten Bernkastel 2019

Bernkastel-Kues Moezel

Wil je naar de wijnfeesten in Bernkastel in 2019? In deze populaire stad aan de Moezel worden er tussen april en november 2019 verscheidene wijnfeesten georganiseerd.

Wil je weten welke wijnfeesten er in Bernkastel-Kues zijn in 2020? Bezoek dan de Wijnfeesten Bernkastel 2020 – pagina!


De wijnboeren uit Bernkastel en de omgeving van deze plaats presenteren met trots hun heerlijke Moezelwijn tijdens de wijnfeesten en het proeven van deze wijnen is dan ook een absolute must! Als culinaire liefhebber kom je zeker ook aan je trekken, tijdens de wijnfeesten kun je genieten van gerechten uit de Moezelstreek, naar feestelijke muziek luisteren en veel plezier hebben met kermissen en optochten, waarbij veelal ook de wijnkoningin en de wijngod Bachus veelal hun opwachting maken.

Wijnfeest van de Midden-Moezel

Er is zeker een wijnfeest dat een aparte vermelding verdient op deze Wijnfeesten Bernkastel pagina en dat is het Wijnfeest van de Midden-Moezel in Bernkastel-Kues. Dit feestelijke wijn-evenement trek ieder jaar ongeveer een kwart miljoen bezoekers en daarmee is het ook een van de grootste wijnfeesten in Duitsland. Tijdens het Wijnfeest van de Midden-Moezel kun je bij diverse wijnproeverijen genieten van lokale Moezelwijn, is er een optocht met lokale wijnboeren en wijnproducenten uit het buitenland, wordt de wijnkoningin gekroond, is er een ambachtelijke markt en tijdens de avonduren worden de bezoekers vermaakt met een indrukwekkende vuurwerkshow. In 2019, vindt het Wijnfeest van de Midden-Moezel plaats van 29 augustus tot en met 2 september.

Wijnfeesten in Bernkastel 2019

StartdatumEinddatumPlaatsActiviteit
Juni
20 juni 201923 juni 2019Bernkastel-KuesWijn- en stratenfeest
Augustus
29 augustus 20192 september 2019Bernkastel-KuesWijnfeest van de Midden-Moezel
September
27 september 201929 september 2019Bernkastel-KuesWijnkermis

Andere Wijnfeesten

Indien je geïnteresseerd bent in de wijnfeesten van de andere dorpen en steden aan de Moezel, bezoek dan de Wijnfeesten Moezel 2019 kalender of de Wijnfeesten Cochem 2019 of Wijnfeesten Koblenz 2019– pagina’s.

Vakantiehuizen en Hotels in Bernkastel-Kues

Als je naar het populaire Wijnfeest van de Midden-Moezel wil, dan verdient het absoluut de aanbeveling om tijdig een hotelkamer te reserveren. Er is voor ieder type Moezel-liefhebber, of je nu een klein of groot reisbudget hebt, wel een leuk hotel in Bernkastel-Kues aan de Moezel te vinden. Er is een uitgebreid aanbod aan hotel-accommodaties in deze Moezelplaats te vinden, van budgethotels tot wellness-resorts.

Als je toch liever in een appartement of vakantiehuis verblijft, dan is dat zeker ook mogelijk in Bernkastel. Je vindt er zowel opties voor stellen als voor grote families, zodat er voor jou ook een geschikte vakantiewoning bijzit!

Bezienswaardigheden, activiteiten en winkelen

Uiteraard is Bernkastel aan de Moezel niet alleen leuk voor het bezoeken van een wijnfeest! Deze Moezelstad heeft een prachtig historisch centrum met goed onderhouden en fraai vormgegeven vakwerkhuizen. Daarnaast slenter je ook heerlijk over het mooie marktplein en door de kleine kronkelige steegjes. Ook de ruïne van Burg Landshut is zeker een bezoekje waard! Je kunt naar de ruine wandelen, maar ga je liever op een comfortabele manier naar het historische bouwwerk, dan is er ook een Burg Landshut Express, die je in 20 minuten naar de ruine rijdt. Geinteresseerd in Moezelwijn en de geschiedenis van deze drank? Dan mag een bezoek aan het Moselweinmuseum niet ontbreken!

Shoppers zullen zeker ook plezier hebben met winkelen in Bernkastel. Je zult geen grote warenhuizen in deze stad vinden, zoals je die wel hebt in Trier en Koblenz, maar er zijn in Bernkastel-Kues wel diverse leuke winkeltjes en boetieks te vinden.