Activiteiten

Wijnfeesten Bernkastel 2018

Bernkastel aan de Moezel

Op zoek naar de wijnfeesten in Bernkastel in 2018? Er worden, net als in veel andere plaatsen in de Moezelstreek, tussen april en november 2018 in Bernkastel-Kues wijnfeesten georganiseerd.

Tijdens de wijnfeesten in Bernkastel kun je uiteraard de heerlijke Moezelwijn proeven van de wijnboeren uit de omgeving van deze fraaie Moezelstad. Daarnaast kunnen de culinaire liefhebbers genieten van lokale specialiteiten, muziek, kermissen en optochten, waarbij veelal ook de wijnkoningin en de wijngod Bachus hun opwachting maken.

Wijnfeest van de Midden-Moezel

Een wijnfeest dat een aparte vermelding verdient is het Wijnfeest van de Midden-Moezel in Bernkastel-Kues. Deze feestelijke gebeurtenis trekt jaarlijks meer dan 200.000 bezoekers en is daarmee een van de grootste wijnfeesten in Duitsland. Tijdens dit wijnfeest in Bernkastel zijn er diverse wijnproeverijen, een grote optocht met lokale wijnboeren en hun collega’s uit het buitenland, de kroning van de wijnkoningin, een handwerkmarkt en en tijdens de avonduren kun je een fraaie vuurwerkshow aanschouwen.

Wijnfeesten Bernkastel 2018

StartdatumEinddatumPlaatsActiviteit
Mei
31- mei 20183- juni 2018Bernkastel-KuesStratenwijnfeest
Juli
19- juli 201822- juli 2018Bernkastel-KuesWijnfeest
Augustus
30- augustus 201803- september 2018Bernkastel-KuesWijnfeest van de Midden-Moezel

Indien je geïnteresseerd bent in de wijnfeesten van de andere dorpen en steden aan de Moezel, bezoek dan de Wijnfeesten Moezel 2018 kalender.

Vakantiehuizen en Hotels in Bernkastel-Kues

Of je nu een groot of klein budget hebt, is er is voor iedereen wel een leuk hotel in Bernkastel te vinden. Er is een divers aanbod aan accommodaties in deze Moezelstad te vinden. Als je een hotel wil tijdens het wijnfeest van de Midden-Moezel, dan verdient het wel de aanbeveling om tijdig te reserveren!

Verblijf je liever in een vakantiehuis? Ook qua appartementen en vakantiewoningen is er voldoende keuze in Bernkastel, bekijk voor de mogelijkheden de Vakantiehuizen in Bernkastel – pagina.

Bezienswaardigheden, activiteiten en winkelen

Naast het bezoeken van een wijnfeest in Bernkastel, kun je in dit historische plaatsje nog veel andere leuke dingen doen. Het prachtige centrum van dit stadje met fraaie vakwerkhuizen, smalle steegjes en het marktplein is zeker een bezoek waard. Daarnaast is de wandeling naar de ruïne van Burg Landshut zeker aan te bevelen. Voor de reizigers die liever niet wandelen is er ook een Burg Landshut Express, die je in 20 minuten naar het historische gebouw rijdt. Als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis van Moezelwijn, dan mag een bezoek aan het Moselweinmuseum niet ontbreken.

Een leuk dagje winkelen in Bernkastel is ook mogelijk. De grote warenhuizen, zoals je die kunt vinden in Trier en Koblenz, zul je in dit historische stadje niet vinden, maar er zijn in Bernkastel-Kues wel diverse winkeltjes en boetieks te vinden.