Activiteiten

Wijncultuurpad Trier – Wandeling

Moezel Wandelen

Voor liefhebbers van Moezelwijn en wandelingen, is het wijncultuurpad van Trier een absolute must. De wandeling leid je door het Moezellandschap en geeft je gevarieerde informatie over wijnbouw aan de Moezel.

Wandeling met uitgebreide informatie over wijnbouw

Het wijncultuurpad van Trier is ongeveer 1,6 kilometer lang en door middel van informatieborden krijg je uitgebreide informatie over de bodemsoorten in het Moezelgebied, druivensoorten en de invloed van het klimaat op de wijnbouw.


Deze wandelroute aan de Moezel wordt onderhouden door de Vereinigung der Trier-Olewiger Winzer e.V en wijncultuurpad van Trier begint bij het Romeinse amfitheater en slingert langs de wijnvelden, waar de diverse druivensoorten groeien, waarvan de heerlijke Moezelwijn van wordt gemaakt.

Wandelroute met wijnproeverij

Na een wandeling van ongeveer een uur, waarbij je veel meer te weten bent gekomen over de bezienswaardige en merkwaardige aspecten van de wijnteelt, eindig je wijncultuurpad van Trier bij het dorpje Olewig, waarbij je elke week bij een andere wijnboer die aangesloten is bij de Vereinigung der Trier-Olewiger Winzer e.V de wijnkelder kan komen bezichtigen en uiteraard kunt deelnemen aan een wijnproeverij. Daarbij worden ook lokale gerechten uit de Moezelregio aangeboden.

Wandelen aan de Moezel

Voor meer informatie over wandelingen aan de Moezel, bezoek onze wandelingen aan de Moezel – pagina.