Activiteiten

Wehlener Wald Wandeling

Wandelen aan de Moezel

Als je geinteresseerd bent in wandelen aan de Moezel, dan mag de Wehlener Wald wandeling niet op je lijstje van sportieve activiteiten ontbreken!

Start en begin in Wehlen aan de Moezel

De Wehlener Wald wandeling begint in het wijndorpje Wehlen (en eindigt daar ook) en is een wandelroute van ongeveer 10 kilometer met een hoogteverschil van 180 meter, die zo’n vierenhalf uur duurt.


Afwisselende wandelroute aan de Moezel

Deze wandelroute bij Wehlen aan de Moezel is een afwisselende wandeling die je door de naaldbossen van het natuurreservaat Streuobstwiesen neemt. De Wehlener Wald wandeling loopt verder langs een historische plaats van Germaanse stammen en de top van de Grainskopf-heuvel, waar u een adembenemend uitzicht heeft op de omgeving van Wehlen.

De Wehlener Wald wandeling begint bij de Sankt Agatha – kerk In Wehlen en gaat via de Dreifaltigkeit, een hitorische cultusplaats van Germanen naar de Grainskopf uitkijktoren. Via het Wehlen plateau en het natuurmonument van de tamme kastanjes loop je verder door het Streuobstwiesen natuurreservaat. Het laatste gedeelte van deze wandeling in de buurt van de Moezel loopt over een asfaltweg terug naar de Sankt Agatha parochiekerk.

Wandelen aan de Moezel

De Moezel-regio is voor wandelaars een waar paradijs. De Moselsteig is een van de bekendste, langste maar ook één van de kwalitatief beste wandelroutes in Duitsland. Daarnaast zijn er ook kortere wandelingen zoals de Bergschluchtenpad bij BrodenbachWandeling der Religies in Ediger-Eller en de Cultuur rondweg Calmont – Kloster Stuben – Petersberg.