Activiteiten

Wandeling der Religies in Ediger-Eller

Kulturweg der Religionen

Kulturweg der ReligionenDe rondweg der religies (Kulturweg der Religionen) in Ediger-Eller is een wandeling van ongeveer zes kilometer door het Moezeldorp die de wandelaar langs joodse en christelijke gebouwen en monumenten neemt.

De route loopt onder andere via de in 1448 aangelegde Kruisweg, de Kreuzkapelle die hoog boven de Moezel ligt met de beroemde stenen reliŽf ĎChristus in de wijnpersíen de Sint Martin Parochiekerk.

Daarnaast krijgt men ook informatie over de wijze waarop de Kelten de natuur aanbeden en wordt er ook aandacht besteed aan de tijd dat de Romeinen in het Moezelgebied verbleven.

Bovendien krijg je tijdens de rondwandeling ook interessante informatie over themaís zoals religie en wijn, religie en het bos en religie en de schepping.

Deze wandeling in Ediger-Eller gaat via geplaveide straten, verharde wegen, gravelpaden en boswegen, stevig schoeisel wordt dan ook aanbevolen. Het hoogteverschil tijdens de rondweg der religies bedraagt zoín 240 meter en de totale wandelroute, die wordt aangegeven met blauw/gele bordjes, neemt ongeveer 2,5 uur in beslag.

De Kulturweg der Religionen wordt met name aanbevolen voor individuele wandelaars en kleine groepen.

(Image: Moselhotel Lowen – Ediger Eller)