Activiteiten

Op vakantie met de hond naar de Moezel

Hond Moezel

Als je op vakantie gaat naar de Moezel, dan wil je uiteraard ook je hond meenemen om te genieten van deze fraaie vakantiebestemming. Duitsland staat bekend als een zeer hondvriendelijk land, waarbij veel Duitsers ook van honden houden.

Wandelen met de hond

Het is uiteraard heerlijk om met je hond door het prachtige landschap van het Moezelgebied te lopen, bijvoorbeeld over een van de bekende wandelroutes, door de wijngaarden of in een van de mooie wouden in de buurt van de Moezel. Alhoewel er bij Moezelwandelingen soms hoogteverschillen moeten worden overwonnen, zijn de wandelingen voor zowel kleine als grote honden goed te doen.


Meestal staan er langs deze routes ook borden, waarop aangegeven is of je hond aangelijnd moet worden. Staat het nergens vermeld, dan mag je hond over het algemeen wel los, mits hij op de wandelpaden blijft.

Hotels, vakantiehuizen en restaurants

Er zijn een groot aantal hotels en vakantiehuizen aan de Moezel te vinden, waar je hond ook welkom is. Een aantal van deze hondvriendelijke hotels en appartementen vereist echter wel dat je vantevoren aangeeft dat je je hond meeneemt op vakantie naar de Moezel. Afhankelijk van de accomodatie ben je soms voor de hond een kleine toeslag verschuldigd.

Over het algemeen vindt men het in restaurants aan de Moezel ook goed als je je hond meeneemt. Het is echter wel een vereiste dat je hond zich in het restaurant goed gedraagt.

Campings

Op verscheidene campings aan de Moezel zijn honden toegestaan, al zijn daar meestal wel bepaalde voorwaarden aan verbonden, zoals het aangelijnd houden van de hond. Daarnaast hanteren sommige campings een beleid waarbij honden zijn toegestaan in het voor- en naseizoen, maar niet tijdens het hoogseizoen.

Ook bij Moezelcampings is het van belang dat je bij je boeking aangeeft dat je een hond mee wil nemen.