Activiteiten

Stoeltjeslift in Cochem

Cochem Moezel

Een van de bekendste en populairste activiteiten in Cochem aan de Moezel is de stoeltjeslift, die je mee naar boven neemt naar het Pinner Kreuz.

Kabelbaan in het centrum van Cochem

Deze kabelbaan vanuit het centrum van Cochem overbrugt een hoogteverschil van 155 meter en eindigt bij het bergstation dat zich op 360 meter bevindt. De stoeltjeslift van Cochem heeft zowel open als gesloten stoeltjes, deze laatste optie is aan te bevelen als het weer niet zo goed is.


Vlak voordat uitstapt, kan er ook nog een foto gemaakt worden door een medewerker van de Cochemer kabelbaan, zodat je ook een persoonlijk souvenir mee naar huis kunt nemen.

Bovenaan heb je diverse mogelijkheden. Er is een restaurant aanwezig bij het bergstation, waar je onder andere heerlijke taart, ijs of regionale Moezel-delicatessen kunt eten, je kunt naar het Pinner Kreuz lopen en genieten van het uitzicht op Cochem en de Moezelvallei of je kunt naar het Wildpark in Klotten aan de Moezel lopen, een wandeling van ongeveer 20 minuten.

Informatie en openingstijden kabelbaan Cochem

De stoeltjeslift in Cochem is te vinden aan de Endertstrasse 44. Er is voor de bezoekers ook parkeerruimte voor de auto of motor en is er ook additionele parkeergelegenheid in de buurt.

De stoeltjeslift in Cochem is van eind maart tot en met midden november geopend. Tijdens de zomermaanden is het mogelijk om tot 19:00 van de kabelbaan gebruik te maken, tijdens het voorjaar of het najaar sluit deze populaire attractie aan de Moezel een half uur of een uur eerder.

Prijzen stoeltjeslift Cochem

Volwassenen (vanaf 14 jaar oud) betalen 6,90 Euro voor een retour en 4,90 Euro voor een enkeltje. Kinderen tussen 4 en 14 jaar betalen 1,90 Euro voor een enkeltje naar de top en 2,90 Euro voor een retourticket voor de stoeltjeslift. Er is ook een familiekaart beschikbaar voor ouders met 2 tot en met 4 kinderen en hiervoor betaal je 17 Euro voor een retourticket.