Activiteiten

Moselkrampen Wandelroute

Beilstein Moezel

De Moselkrampen wandeling verbindt de Moezeldorpen Ellenz-Poltersdorf, Ernst, Bruttig-Fankel en Beilstein met elkaar. De naam ‘krampen’ komt van het extreem kronkelige verloopt van dit gedeelte van de Moezel.

Wandeling langs de Moezel van 15 kilometer

Deze wandeling langs de Moezel is ongeveer 15 kilometer lang en is middelzwaar. De route loopt door over wegen en paden door wijngaarden, bossen en langs de rivier, waardoor je als wandelaar tijdens de Moselkrampen wandelroute van de flora en fauna in de regio kunt genieten.


Prachtig uitzicht op Beilstein aan de Moezel

Tijdens de Moselkrampen wandeling staan er diverse informatieborden langs de kant met informatie over de route en de geschiedenis van dit gedeelte van de Moezelregio. Er zijn ook diverse uitkijkposten tijdens deze wandeling aan de Moezel, waarbij je onder andere een prachtig uitzicht hebt op Beilstein. Op vier plekken tijdens de Moselkrampen wandelroute is er ook een mogelijkheid om te schuilen.

Er zijn langs de route ook voldoende cafe’s, wijngaarden en restaurants te vinden, zodat wandelaars hun energievoorraad door middel van een drankje en lokale gerechten kunnen aanvullen.