Activiteiten

Moezelcruise

Moezelcruise, cruise over de Moezel

Een cruise over de Moezel is een alternatieve en interessante manier om vakantie in de Moezelstreek te vieren.

De meeste vakantiegangers reizen per auto naar de Moezel, maar de laatste jaren bieden steeds meer reisorganisaties cruises over de Moezel aan. Over het algemeen wordt zoín cruise over de Moezel gecombineerd met een vakantie aan de Rijn.

Moezelcuise – geheel andere ervaring

Een Moezelcruise – vakantie biedt een geheel andere ervaring dan een autovakantie aan de Moezel. De Moezelstreek ziet er vanaf het water heel anders uit dan vanaf de oever, maar uiteraard kun je nog altijd genieten van de romantische dorpjes en stadjes aan de Moezel, de uitgestrekte wijngaarden op de steile berghellingen, waar de heerlijke Moezelwijn wordt verbouwd.

Een cruise over de Moezel is een ontspannen manier van vakantie vieren, waarbij men zonder grote inspanning van de romantische Moezelvallei kunt genieten. Bij goed weer kun je op het dek genieten van de prachtige omgeving en tegelijkertijd genieten van de zonnenschijn, maar aan boord zijn er achter glas, bijvoorbeeld bij wat minder fraai weer, genoeg plaatsen waar je gezellig een bakje koffie kunt drinken of ontspannen een boek kunt lezen. Voor de actieve vakantieganger zijn er veelal ook fitness-faciliteiten aan boord, zodat je tijdens de Moezelcruise toch in vorm kunt blijven.

Daarbij wordt er door de reisorganisatie veel geregeld. Zo zit bij de meeste Moezelcruise Ė arrangementen het vervoer van Nederland naar de Moezel en vice versa inbegrepen, verblijf je in een luxe hut met diverse faciliteiten zoals toilet, douche en TV, worden alle maaltijden verzorgd aan boord van het cruiseschip, Nederlandse reisleiding en over het algemeen is er ook nog een afwisselend avondprogramma.

Bezoek leuke plaatsjes tijdens de Moezelcruise

Tijdens een Moezelcruise zit je niet alleen op de boot, er wordt namelijk regelmatig gestopt, zodat je leuke Moezelplaatsjes zoals bijvoorbeeld Cochem, Bernkastel Ė Kues, Trier en Koblenz kunt bezoeken. Over het algemeen is er voldoende tijd om uitgebreid te shoppen, bezienswaardigheden aan de Moezel te bezoeken of te genieten van de lokale culinaire gerechten of een glaasje Moezelwijn te drinken. Soms worden er door de reisorganisatie ook excursies naar bijvoorbeeld wijnproeverijen, musea of andere activiteiten aangeboden.

(Image credit: Pixabay – Didgeman)