Activiteiten

De Moezel met motor

Motor Moezel

De Moezelstreek is een populaire bestemming voor motorrijders. De romantische Moezel biedt niet alleen een prachtige omgeving, maar is ook een uitdaging voor de meeste rijders die aan de Moezel hun vakantie met de motor willen vieren!

Bochtige en smalle straten aan de Moezel

De Moezelvallei ligt op prima rijafstand van Nederland en België waardoor je over het algemeen binnen een redelijk aantal uren in deze prachtige streek kan zijn.


Een motorvakantie aan de Moezel heeft een motorrijder veel te bieden. Tijdens het toeren rij je door gezellige en historische steden en dorpen aan de Moezel met smalle straatjes en steegjes met prachtige vakwerkhuizen, kom je langs oude burchten, kastelen en overblijfselen uit de tijd van de Romeinse bezetting, stuur je door bossen en wijngaarden, en slinger je over brede en smalle wegen.

Een motorvakantie aan de Moezel is wellicht minder geschikt voor een beginnende motorrijder, aangezien de wegen in het Moezelgebied soms behoorlijk bochtig en smal kunnen zijn. Dat betekent echter niet dat een bike-tour aan de Moezel alleen maar een inspannende activiteit is, er zijn namelijk ook lange trajecten waar je als motorrijder heerlijk kunt ontspannen.

Moezel – Bikerhotels

In de Moezelstreek zijn er een behoorlijk aantal hotels te vinden, waar motorrijders van harte welkom zijn. Deze bikerhotels aan de Moezel hebben over het algemeen parkeerplaatsen of bergruimtes waar je motor geparkeerd kan worden, zodat je motor veilig staat opgeborgen. Ook zijn er diverse campings aan de Moezel waar je als motorrijder ook meer dan welkom bent en men specifieke faciliteiten heeft voor bikers.

Daarnaast bieden de meeste bikerhotels aan de Moezel ook arrangementen voor motorrijders en kan men je ook goed informeren over de beste motorroutes in het Moezelgebied of eventuele uitstapjes naar de nabijgelegen Eifelstreek.

Uiteraard is een camping of vakantiehuis aan de Moezel ook een prima optie voor een korte of lange vakantie in dit prachtige gebied.

Moezel – Eten en drinken

Tijdens het touren aan de Moezel zul je ook diverse restaurants, wijnboeren en strausswirtschaften tegenkomen. Het is dan ook van harte aan te bevelen om geregeld een stop te maken en te genieten van de Moezelwijn van de wijnmakerijen en je smakelijk tegoed doen aan de lokale gerechten uit de omgeving. Uiteraard mag het bezoeken van een wijnfeest tijdens je verblijf aan de Moezel ook niet ontbreken!

MEER INFORMATIE