Activiteiten

Moezel – Maifeld Fietsroute

Mosel - Maifeld Munstermaifeld

De Moezel – Maifeld Fietsroute is een middelzware fietsroute die begint en eindigt in Hatzenport aan de Moezel.

Start aan de Moezel

De Moezel – Maifeld route begint aan de Moezel en gaat via een smalle weg naar de vallei van het Schrumpftal. Je wordt op dit pad begeleid door een kleine beek, die door het pittoreske en beboste dal loopt.


Maifeld en de Eifel

Daarna verandert het landschap en kom je terecht in de uitgestrekte heuvels en weiden van Maifeld. Volgend op dit fraaie landschap zijn de glooiende heuvels van de Eifel. Op dat moment zie je de indrukwekkende kerk van Munstermaifeld het landschap domineren. Het is aan te bevelen bij dit monument een pauze in te lassen en de kerk te bekijken.

Moezel – Maifeld Fietsroute Omweg

Er is ook een omweg via Pillich mogelijk, waarbij een zeer steile weg je bij de waterval bij de Pyrmonter Muhle brengt, een populaire bestemming voor reizigers.

Middelzware grote en kleine fietsroute

De Moezel – Maifeld Fietsroute is middelzwaar te noemen en alle wegen en paden zijn geplaveid. De grote ronde is 29 kilometer lang, duurt circa 3 uur en bij de lange versie van deze fietsroute dien je 430 hoogtemeters te overbruggen. De kleine ronde is 12 kilometer, voert je van Hatzenport aan de Moezel naar Munstermaifeld.

Andere routes

Als je van fietsen houdt tijdens je vakantie aan de Moezel, neem dan zeker een kijkje op onze Moselradweg, fietsen langs de Moezel– pagina. Voor de actieve vakantieganger in Hatzenport is de Hatzenporter Laysteig Wandeling ook een interessante activiteit tijdens je vakantie in het Moezelgebied.