Activiteiten

Moezel Genot Fietsroute

Winningen aan de Moezel

Op zoek naar een fraaie fietsroute? Ervaar de wijncultuur met deze fietstocht langs de Moezel, met start en finish in Winningen.

Moezel Genot Fietsroute – start en finish in Winningen

De Moezel Genot Fietsroute begint bij het treinstation van Winningen en de tocht loopt direct door de terrassen van de wijngaarden, waar de druiven voor de heerlijke Moezelwijn worden verbouwd. De fietstocht loopt daarna verder door een landschap van leisteenrotsen, kastelen en burchten en dorpen met historische vakwerkhuizen, die typisch zijn voor het Moezelgebied. Vanaf Kattenes loopt de Moezel Genot Fietsroute direct langs de rivier.


In de herfst is deze Moezel-fietsroute ook zeer zeker aan te bevelen. Door het veranderen van de kleur van de wijngaarden kun je met deze fietstocht genieten van de geelgoude kant van de Moezel. Het verdient sowieso de aanbeveling om tijd voor pauzes in te plannen tijdens de route, om te genieten van de rivier, de natuur en de fraaie historische wijndorpen.

Van Hatzenport naar Winningen loopt de Moezel Genot Fietsroute voor een groot gedeelte langs de hoofdweg, in Kobern-Gondorf en Winningen rij je over een rustigere weg.

Makkelijk tot middelzwaar

De Moezel Genot Fietsroute wordt als makkelijk tot middelzwaar ervaren. Er is zeer weinig hoogteverschil te overbruggen en de route loopt over geplaveide wegen langs de Moezel en door de wijndorpen. Deze fietstocht is 36 kilometer lang en duurt ongeveer drie uur. De start en finish van de Moezel Genot Fietsroute is bij het station van Winningen.

Korte variant met fiets en trein

Is 36 kilometer een te grote afstand voor je, dan is het ook mogelijk om de trein in Hatzenport te nemen en via het spoor terug te gaan naar Winningen. Het treinstation in Hatzenport aan de Moezel is fietsvriendelijk.

Fietsroutes aan de Moezel

Ben je geinteresseerd in fietsen langs de Moezel? Bekijk dan onze Moselradweg-pagina of een van de andere fietsroutes in het Moezelgebied.

Wandelen in Winningen

Wil je ook graag wandelen in de omgeving van Winningen? Dan kunnen we de Winninger Wijnroute Wandeling van harte aanbevelen.