Activiteiten

Moezel Camino Wandelroute

Moezel Camino

Sinds 2008 maakt de Moezel Camino onderdeel uit van het Jacobspelgrimspad naar Santiago de Compostela. De wandeling loopt van de Koblenzer Stolzenfels tot de Benedictijner abdij van St. Matthias in Trier.

Schilderachtige wandelroute van 160 kilometer

De Moezel Camino is zeer gevarieerd en loopt over een schilderachtige route van ongeveer 160 kilometer. De wandelroute is met behulp van meer dan 1000 stickers en borden duidelijk aangegeven. Een gele jakobsschelp tegen een blauwe achtergrond voert de wandelaar naar het graf van de apostel Matthias.


Goede wandelschoenen en stevige tred

Voor de Moezel Camino is een redelijke conditie vereist, goede wandelschoenen en een stevige tred. De wandeling van Koblenz naar Trier loopt langs dorpjes en steden langs de Moezel, over de heuvels van de Hunsruck en Eifel en neemt de wandelaar mee naar kapellen, kerken, burchten en ruines.

Bij de Toeristen Informatie Ferienland Treis-Karden, die je op de markt in het stadsdeel Treis kunt vinden, krijgen alle wandelaars een stempel in hun pelgrimspaspoort.

Route van de Moezel Camino

Koblenz-Stolzenfels –
Waldesch – Hünenfeld –
Naßheck – Dreifaltigkeitskirche Bleidenberg (Gemeente Oberfell) –
Alken – Löf – Hatzenport –
Lasserg – Burg Eltz
Karden – Treis –
Kloster Maria Engelport –
Beilstein – Kapelle Lindenhäuschen (Gemeente Grenderich) –
Bullay Marienburg
Zell-Kaimt– Zell
Bummkopf – Enkirch –
StarkenburgTraben-Trarbach
Bernkastel-Kues – Lieser – (Osann-) Monzel –
Klausen – Krames –
Klüsserath – Ensch – Schweich
Trier-Quint – Trier-Ehrang – Trier-Biewer – Trier (Benedictijner abdij St. Matthias)

Andere wandelingen aan de Moezel

De Moezelregio is een uitstekende plek voor een wandelvakantie. Naast de Moezel Camino zijn er nog vele andere interessante wandelingen aan de Moezel, zoals de Moselsteig, Bergschluchtenpad, Moselkrampen wandelroute en Wijncultuurpad Trier.