Activiteiten

Klimmen op de Bremmer Calmont

Bremm Neef Moezel

Langs de Moezel in het dorpje Bremm, ligt de Bremmer Calmont, met 68 graden de steilste wijnberg van Europa.

Beklim Bremmer Calmont via Klettersteig

Het is mogelijk om de wijnberg door middel van de Klettersteig te beklimmen. Deze avontuurlijke route is ongeveer drie kilometer lang, duurt zo’n twee uur en eindigt op de top van de 380 meter hoge Bremmer Calmont, waar u een adembenemend uitzicht heeft over de Moezel en de nabijgelegen plaatsjes zoals Ediger-Eller, Sankt Aldegund en Neef.


Goede schoenen en doorzettingsvermogen

Om deze route te volbrengen heeft u geen klimuitrusting of iets dergelijks nodig, maar een paar goede schoenen en doorzettingsvermogen en geen angst voor grote hoogtes worden wel aanbevolen! Om de beklimmers van de Bremmer Calmont van dienst te zijn, zijn er op bepaalde plekken metalen kabels en ladders geplaatst, waardoor men makkelijker en veiliger omhoog te komen.

Paragliden vanaf de Bremmer Calmont

Voor de echte durfals is het ook mogelijk om te paragliden vanaf de Calmont. Ben je echter een iets minder actieve toerist, dan is een wandeling over de Calmont Hohenwanderweg een goed alternatief, waarbij men ook van de mooie Moezel-omgeving kan genieten.

Webcam Calmont Regio

Via de webcam van de Calmont Regio, kunt u alvast een kijkje nemen in deze mooie omgeving.

Vakantiehuizen en hotels bij Bremmer Calmont

Wil je graag in de buurt van de Bremmer Calmont van een lange of korte vakantie aan de Moezel genieten? In het mooie wijndorp Bremm en de nabij gelegen plaatsen Ediger-Eller en Neef zijn diverse goede hotels en vakantiehuizen te vinden: