Activiteiten

Klimmen op de Bremmer Calmont

Bremmer Calmont - Moezel
Bremmer Calmont

Bremmer Calmont - MoezelLangs de Moezel in het dorpje Bremm, ligt de Bremmer Calmont, met 68 graden de steilste wijnberg van Europa.

Het is mogelijk om de wijnberg door middel van de†Klettersteig te beklimmen.† Deze avontuurlijke route is ongeveer drie kilometer lang, duurt zo’n twee uur en eindigt op de top van de 380 meter hoge Bremmer Calmont, waar u een adembenemend uitzicht heeft over de Moezel en de nabijgelegen plaatsjes zoals Ediger-Eller en Neef.

Om deze route te volbrengen heeft u geen klimuitrusting of iets dergelijks nodig, maar een paar goede schoenen en doorzettingsvermogen en geen angst voor grote hoogtes worden wel aanbevolen! Om de beklimmers van de Bremmer Calmont van dienst te zijn, zijn er op bepaalde plekken metalen kabels en ladders geplaatst, waardoor men makkelijker en veiliger omhoog te komen.

Voor de echte durfals is het ook mogelijk om te paragliden vanaf de Calmont. Ben je echter een iets minder actieve toerist, dan is een wandeling over de Calmont HŲhenwanderweg een goed alternatief, waarbij men ook van de mooie Moezel-omgeving kan genieten.

Via de webcam van de Calmont Regio, kunt u alvast een kijkje nemen in deze mooie omgeving.


Wijnfeesten aan de Moezel 2019

Moezel Nieuwsbrief