Activiteiten

Kerstmarkten aan de Moezel

kerstmarkt Moezel

Op zoek naar kerstmarkten aan de Moezel? Gezellige, sfeervolle kerstmarkten zijn o.a. in Cochem, Koblenz, Trier, Traben-Trarbach en Bernkastel te vinden.

Hieronder vind je een selectie van kerstmarkten aan de Moezel:

Kerstmarkt Bernkastel-Kues

De kerstmarkt van Bernkastel-Kues is voor liefhebbers van de authentieke kerstsfeer zeker aan te bevelen! De markt vindt plaats in de diverse sfeerrijke smalle straatjes en pleintjes van het historische plaatsje aan de Moezel, hetgeen de kerstmarkt een zeer gezellige en authentieke kerstsfeer geeft. In 2019 vindt de kerstmarkt in Bernkastel-Kues plaats van 22 november tot en met 22 december.

Kerstmarkt Cochem

Uiteraard heeft het populaire stadje Cochem aan de Moezel ook een gezellige kerstmarkt die u kunt bezoeken van 29 november tot en met 22 december 2019. Daarnaast vindt er op 14 en 15 december 2019 de zogenaamde Burgweihnacht plaats, waarbij het beroemde kerstverhaal rond een kribbe met levende dieren wordt opgevoerd. De toegangsprijs voor volwassenen is 6 euro, voor kinderen 3 euro terwijl gezinnen (2 volwasenen en minimaal 2 kinderen in de leeftijdscateforie 4-17 jaar) voor 16 euro de fraaie Burgweihnacht in Cochem kunnen bezoeken.

Kerstmarkt Koblenz

De kerstmarkt in Koblenz is de grootste kerstmarkt aan de Moezel en de diverse kioskjes met voedsel, de overbekende gluhwein en diverse spulletjes voor kerst kunt u van 22 november tot en met 22 december 2019 bezoeken. Deze kerstmarkt aan de Moezel is verdeeld over diverse pleinen in de stad. Daarnaast hebben de winkels in Koblenz aangepaste openingstijden, waardoor u uitgebreid de tijd kunt nemen om de nodige kerstinkopen aan de Moezel te doen.

Kerstmarkt Traben-Trarbach

De kerstmarkt in Traben-Trarbach wijkt af van de overige kerstmarkten aan de Moezel, omdat een groot gedeelte van de markt in grote wijnkelders plaats vindt. Deze historische wijnkelders zijn gebouwd aan het begin van de vorige eeuw, toen dit stadje nog het het middelpunt van de Moezelwijn was.

De inwoners van het mooie plaatsje aan de Moezel noemen hun kerstmarkt dan ook Mosel-Wein-Nachtsmarkt, maar net als bij de overige kerstmarkten kunt u hier uiteraard ook uw kerstinkopen doen en genieten van lokale culinaire gerechten, onder het genot van een glas heerlijke (gluh-)wijn.
De voor het grootste gedeelte ondergrondse en zeer sfeervolle kerstmarkt in Traben-Trarbach vindt plaats van 22 november 2019 tot en met 1 januari 2020.

Kerstmarkt Trier

Het historische karakter van Trier zorgt er voor dat de kerstmarkt hier een gezellige, sfeervolle en authentieke sfeer heeft. De kerstmarkt in Trier is niet zo groot als de kerstmarkt in Koblenz, maar behoort zeker wel tot de grotere kerstmarkten in het Moezelgebied. De diverse kleine, houten kiosken verkopen een uitgebreid assortiment aan kerstcadeau’s, snuisterijen, heerlijke gluhwein en lokale gerechten. De kerstmarkt in Trier is vanaf 22 november tot en met 22 december 2019 te bezoeken.

Overige kerstmarkten aan de Moezel

Naast de hierboven genoemde kerstmarkten in de grotere plaatsen aan de Moezel, vinden er ook de kleinere stadjes en dorpjes aan de Moezel ook diverse kerstmarkten en andere activiteiten georganiseerd. Deze zijn veelal echter kleiner qua formaat in vergelijking met de kerstmarkten in Koblenz, Trier, Bernkastel etc en meestal ook korter qua duur.