Activiteiten

Hatzenporter Laysteig Wandeling

Wandelen Bergen Moezel

De Hatzenporter Laysteig is een prachtige wandeling van bijna 12 kilometer die bij Hatzenport aan de Moezel begint en de wandelaar over steile paden door wijnbergen, langs landbouwakkers en over hoogteplateaus voert.

Hatzenporter Laysteig wandeling, prachtig uitzicht

De Hatzenporter Laysteig wandeling loopt via steile en primitieve bergpaden en in totaal wordt er meer dan 500 meter geklommen. Tijdens de wandeling heb je op diverse plekken een prachtig uitzicht op de Moezel en het idyllische Schrumpftal. De moeilijkheidsgraad van deze Moezel – wandeling is matig en naar verwachting neemt de Hatzenporter Laysteig ongeveer drie uur in beslag.


Van Hatzenport naar Hatzenport

De wandelroute begint bij het station van Hatzenport aan de Moezel en loopt via smalle en steile paden door wijnbergen langs een lokaal weerstation en een schuilhut. Langs dit gedeelte van de Laysteig wandeling staan er ook diverse bankjes waar je kunt genieten van een sensationeel uitzicht op het Moezeldal. Via Rabenlay en hoogteplateaus komt de wandelaar bij Kreuzlay, waar wederom genoten kan worden van een fraai uitzicht op de Moezel.

Vanaf de Kreuzlay gaat het via akkers en kleine paden naar het Schrumpftal en vanaf dit punt van de Hatzenporter Laysteig wandeling begint een lange afdaling via stenen trappen, graspaden en rotswanden naar de Moezelvallei, waar de wandeling in Hatzenport aan de Moezel eindigt.

Hatzenport aan de Moezel

Hatzenport aan de Moezel is een uitstekende bestemming voor wandelaars, maar ook toeristen die van fietsen en watersport houden komen hier aan hun trekken. Daarnaast is Hatzenport ook een prima uitvalsbasis voor dagtrips naar onder andere Koblenz, Cochem en Beilstein, terwijl ook bezienswaardigheden zoals de romantische ruines van kasteel Ehrenburg, Burg Bischofstein, de Rijksburcht van Cochem en Burg Eltz in de buurt liggen.

Indien je deze plaats als uitvalsbasis voor je Moezelvakantie kiest, dan zijn er in Hatzenport diverse goede Moezelhotels te vinden voor korte en lange vakanties.