Activiteiten

Boottochten en rondvaarten over de Moezel

Rondvaartboot Moezel

Als u een vakantie aan de Moezel doorbrengt, dan is een boottocht of een rondvaart over deze rivier een absolute must!

Tijdens een rondvaart over de Moezel, zul je zien dat de Moezelstreek er vanaf het water heel anders uitziet dan vanaf de oever. In een luxe boot zul je genieten van de steile berghellingen, uitgestrekte wijngaarden waar de druiven voor de Moezelwijn worden verbouwd en vaar je in een prettig tempo langs de romantische dorpjes en stadjes aan de Moezel.


Moezel Rondvaarten

Het is mogelijk om zowel rondvaarten te boeken als boottochten, waarbij je van het ene Moezelstadje naar het andere vaart. Ook bieden sommige rederijen ook speciale avonden aan, waar je onder het genot van een hapje en een drankje en (live) muziek kunt genieten van de Moezel.

Vaak is er ook een gids aan boord die u meer vertelt over de geschiedenis, cultuur en bezienswaardigheden langs de route.

Boottochten in onder andere Cochem, Koblenz, Trier en Bernkastel

In diverse plaatsen aan de Moezel, waaronder Cochem, Traben-TrarbachKoblenzTrierZell en Bernkastel – Kues, kun je rederijen vinden die boottochten en rondvaarten aanbieden.

De tochten over de Moezel zijn te boeken bij onder andere de onderstaande ondernemingen:

MEER INFORMATIE OVER RONDVAARTEN EN BOOTTOCHTEN OVER DE MOEZEL

  • Wees er op tijd bij om tickets te kopen, soms kan dat ook online. Vooral in het hoogseizoen kan het druk zijn.
  • Combineer je boottocht naar een van de leuke Moezelsteden met het bezoeken van bekende bezienswaardigheden, zoals de Reichsburg in Cochem, Porta Nigra in Trier of Burg Landshut in Bernkastel-Kues.
  • Het is voor groepen en bedrijven ook mogelijk om een boot te charteren, bijvoorbeeld voor een familiefeest of een bedrijfsuitje.