Activiteiten

Bergschluchtenpad bij Brodenbach

Voor wandelaars en andere actieve vakantiegangers is een wandeling over het Bergschluchtenpad bij Brodenbach aan de Moezel zeker de moeite waard. Het Bergschluchtenpad neemt je door een adembenemend landschap met een fraai uitzicht op de Moezel en het Moezeldal.

Start in Brodenbach aan de Moezel

De start van het Bergschluchtenpad, ook wel bekend als het Ravijnenpad, is in Brodenbach, tegenwoordig een zeer populaire bestemming aan de Moezel. Via smalle bergpaden en steile rotswanden gaat het naar de Moezelhelling en Teufelslay. Via de Moezel wandel je verder naar Schafsberg, een lange bergrug met een prachtig panorama, die je via Nortershausen weer terugleidt naar het Brodenbachtal.


Via de adembenemende rotsvallei Donnersloch en het romantische Kasteel Ehrenburg wandel je bergafwaarts door het Ehrenbachtal, om uiteindelijk bij Sonnenringpfad uit te komen. Hier loop je weer bergopwaarts over steile hellingen richting het Moezeldal, om uiteindelijk bij het beginpunt van het Bergschluchtenpad in Brodenbach weer uit te komen.

Brodenbach aan de Moezel

Brodenbach staat bekend als de beste uitvalsbasis voor prachtige wandelingen aan de Moezel. Dit Moezeldorp is een erkend kuuroord, heeft een gunstig klimaat en heeft door de ligging toevoer van schone en gezonde lucht.

Hotels in Brodenbach

Ben je op zoek naar een accommodatie in het bosrijke kuuroord Brodenbach? Een hotel in Brodenbach aan de Moezel vind je zeker, of je nu voor korte tijd of langere tijd in de Moezelstreek wilt verblijven.