Archive - april 2011

Evenementen Moezel Blog

Bundesgartenschau in Koblenz

Op 15 april jongstleden heeft de beroemde Bundesgartenschau in Koblenz haar deuren geopend. De Bundesgartenschau is een internationale tuinbouwtentoonstelling waar naar verwachting zo’n 2 miljoen bezoekers op af zullen komen.
Liefhebbers van tuinen en landschapsarchitectuur kunnen zes maanden lang op de Bundesgartenschau hun hart ophalen en genieten van alle bloemen en planten die daar te bewonderen zijn.
De prachtige tuinen zijn verdeeld over drie terreinen, die in totaal 46 hectare zullen beslaan, langs de Moezel en de Rijn: bij het KurfŁrstliche Schloss, het Deutsche Eck en de vesting Ehrenbreitstein. Er zijn meer dan 600.000 bloembollen gepland, 7000 rozen, 1200 rododendronstruiken en meer dan 10.000 vierkante meter aan voorjaars- en zomerbloemen. Ook de Nederlandse Floriade is op dit Duitse evenement met een Floriadetuin met struiken, grassen en verscheidene bloemen vertegenwoordigd.
Naast de planten- en bloemenpracht, worden er tijdens de periode van de Bundesgartenschau ook meer dan 3000 evenementen georganiseerd waarbij de geschiedenis, cultuur, gastronomie en wijnbouw van de Moezel en de Rijn centraal staan.
De Bundesgartenschau is open van 15 april tot en met 16 oktober, dagelijks van 09:00 uur tot zonsondergang.

Restaurants

Voor fijnproevers: Restaurant Cavallerie in Traben-Trarbach

Restaurant Cavallerie in Traben-Trarbach is een waar restaurant voor fijnproevers. Sinds 2008 is er een nieuwe leiding die ervoor heeft gezorgd dat er kwalitatief zeer goede gerechten en goede service worden geboden.
Chef-kok Emre DemiryŁleyen zorgt er ook voor dat er een Mediterane wind uit de keuken waait, hetgeen je kunt terugzien in gerechten zoals lam met mint yoghurt, gevulde ui en babaganoush. Het restaurant heeft een comfortabele en familiaire sfeer, waarin je op een ontspannen manier van je eten kunt genieten en ongestoorde gesprekken kunt voeren. Er zijn in totaal 18 zitplaatsen beschikbaar, het verdient dan ook de aanbeveling om vantevoren te reserveren.
Wijnliefhebbers zijn bij Cavallerie ook aan het juiste adres. Het restaurant heeft een uitgebreide wijnkaart met apperatiefwijnen, speciale wijnen, wijnen uit het Moezelgebied, maar ook internationale topwijnen uit onder andere Frankrijk, Spanje en Italie.
Restaurant Cavallerie
Bahnstrasse 25
56841 Traben-Trarbach
Telefon: (06541) 8158782
info@cavallerie.de

Wijnfeesten aan de Moezel 2019

Moezel Nieuwsbrief